DEZERT KOJI NAJBOLJE IDE POSLE SARME: Trik je u SAMO OVOM VOĆU, nijedan drugi NEĆE VAM BOLJE "LEĆI"
Kruške, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

PREUKUSNO

DEZERT KOJI NAJBOLJE IDE POSLE SARME: Trik je u SAMO OVOM VOĆU, nijedan drugi NEĆE VAM BOLJE "LEĆI"

Iskoristite kruške da napravite ukusan deset sa čokoladom

Objavljeno:

Sastojci:

šest krušaka 100 g crne čokolade 100 ml pavlake 60 g šećera tri čaše vode limun četiri zrna karanfilića

Priprema:

Kruške operite i oljuštite, ali ostavite peteljke. U šerpicu stavite šećer i vodu, nekoliko kapi limuna, karanfilić, spustite kruške i ostavite da se kuvaju na laganoj vatri oko pola sata, a povremeno ih okrećite.

kruške
foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

U zavisnosti od veličine posude, možda bi trebalo da dodate još vode, ali ne previše. Kada se kruške skuvaju, izvadite ih da se ocede, a u šerpicu s preostalom vodom sipajte pavlaku i čokoladu i mešajte dok ne proključa.

Dobijeni preliv kašikom sipajte preko krušaka. Neka se dobro ohlade da bi se čokolada stegla i služite ih uz sladoled.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.