NJAMI
ORIGINALNI RECEPT ZA BOSANSKE HURMAŠICE, BOLJI NEĆETE NAĆI: Ovako to spremaju VRSNE DOMAĆICE
Napravite ih po originalnom receptu za koji mnogi ne znaju
Bosanske hurmašice nema ko ne voli da jede.
Tope se u ustima, ništa slađe ne postoji.
Napravite ih po originalnom receptu za koji mnogi ne znaju.
Sastojci: 2 jaja
2 šolje šećera
2 šolje ulja
brašna po potrebi...
Agda:
9 šolja šećera
11 šolja vode
1 limun
Priprema:
1- Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz najsitnije rupice. Slagati urmašice u suvu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
2. Za to vreme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i proješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna.
(Espreso/Kuharica.Avaz.ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!