ORIGINALNI RECEPT ZA BOSANSKE HURMAŠICE, BOLJI NEĆETE NAĆI: Ovako to spremaju VRSNE DOMAĆICE
Hurmašice, Foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

NJAMI

ORIGINALNI RECEPT ZA BOSANSKE HURMAŠICE, BOLJI NEĆETE NAĆI: Ovako to spremaju VRSNE DOMAĆICE

Napravite ih po originalnom receptu za koji mnogi ne znaju

Objavljeno: 21:07h

Bosanske hurmašice nema ko ne voli da jede.

Tope se u ustima, ništa slađe ne postoji.

Napravite ih po originalnom receptu za koji mnogi ne znaju.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

Sastojci: 2 jaja

2 šolje šećera

2 šolje ulja

brašna po potrebi...

Agda:

Hurmašice
foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

9 šolja šećera

11 šolja vode

1 limun

Priprema:

1- Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz najsitnije rupice. Slagati urmašice u suvu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.

2. Za to vreme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i proješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna.

(Espreso/Kuharica.Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.