OVO JE OMILJENO PIĆE EMIRA KUSTURICE, POPIJE GA ČIM OTVORI OČI: Gledajte šta je U PITANJU
Emir Kusturica, Foto: Profimedia

jeste li znali?

OVO JE OMILJENO PIĆE EMIRA KUSTURICE, POPIJE GA ČIM OTVORI OČI: Gledajte šta je U PITANJU

On je jednom prilikom i otkrio šta najviše voli da popije čim ustane

Objavljeno: 16:07h

Emir Kusturica važi za jednog od najvećih jugoslovenskih reditelja,

On je jednom prilikom i otkrio šta najviše voli da popije čim ustane.

-Čim ustanem, moram obavezno da popijem kafu. Nikad je ne kuvam sam, već je popijem u restoranu. Ranije sam pio espreso, a odnedavno sam prešao na nes-kafu jer je malo slabija. Ujutro mi treba baš mnogo vremena da se razbudim, najmanje dva sata. Za to vreme pričam gluposti, pijem kafu, zovem prijatelje- izjavio je Kusturica za Pulsonline.

Emir Kusturica
foto: Printscreen

Inače, Maja Kusturica izabrala je da ostane u senci muža, sa kojim duže od četrdeset godina deli bračni zavet „u dobru i zlu“. Emir, pak, nerado govori o privatnom životu, ali ne krije da mu je supruga inspiracija za sve:

‒ Maja je centralna emocija naše familije. Ona je, zapravo, vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih do danas stub je porodice.

Emir Kustirica, Dijego Maradona, Dalma Maradona, Dunja Kusturica, Maja Kusturica, Klaudija Viljafane, Đanina Maradona
foto: EPA/ CHRISTOPHE KARABA

‒ Naša ljubavna priča iz mladosti se nastavlja, želja za viđanjem jednako je jaka kao nekada. Postoje duži periodi kada smo zajedno. A opet, svi su vezani za naše projekte. Onda je taj životni pečat kao u dramskoj radnji kod Sofoklea, sa tri linije. Tako i u mom životu postoje tri linije koje teku istovremeno gde su stvaralaštvo, privatni i zajednički život u okviru porodice grupisani, i možda su jedan od elemenata koji produžavaju takav život ‒ poetično je jednom prilikom rekao Emir Kusturica, koji je u sličnom maniru dao kompliment ženi sa kojom je zajedno od mladalačkih dana, provedenih u Sarajevu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.