OVAKAV OSLIĆ MOŽE DA SADRŽI PARAZITE I IZAZOVE INFEKCIJU, NIPOŠTO GA NE JEDITE: Neće vam biti svejedno KADA ČUJETE
oSLIĆ, Foto: Profimedia

paŽnja

OVAKAV OSLIĆ MOŽE DA SADRŽI PARAZITE I IZAZOVE INFEKCIJU, NIPOŠTO GA NE JEDITE: Neće vam biti svejedno KADA ČUJETE

Riba je skladište korisnih vitamina, minerala, proteina i masti. Nutritivna vrednost 100 grama kuvanog proizvoda je 94 kcal

Objavljeno:

Oslić je vredna komercijalna riba, koja se smatra jednom od najboljih među sličnim ribama. Drugo ime za ribu je oslić. Dužina dostiže od 20 do 70 cm, težina 2,5-3 kg. Riba živi u slanim vodama okeana, hvatajući je u plitkoj vodi, zimi se spušta na dubinu od 20 metara.

Meso je belo, suvo, nežne kosti. Koristi se u kuvanju i ishrani, dobro se apsorbuje u telu. Oslić se prodaje u zamrznutom obliku, jer sveža riba brzo gubi ukus.

Riba je skladište korisnih vitamina, minerala, proteina i masti. Nutritivna vrednost 100 grama kuvanog proizvoda je 94 kcal.

Proizvod sadrži veliki broj elemenata u tragovima koji obezbeđuju pravilno funkcionisanje svih sistema tela. Vitamini i minerali pozitivno utiču na unutrašnje organe na ćelijskom nivou, sprečavajući razvoj opasnih patologija.

Prednost proizvoda:

1 / 7 Foto: Prinstcrveen/Vranjska plus

Blagodeti za endokrini sistem, kožu i sluzokože, reguliše se šećer u krvi. Poboljšava rad nervnog i digestivnog sistema, antioksidans. Meso hakova sadrži malo masti, ima bolji ukus od bakalara, mekše je i sočnije, lako se apsorbuje u organizam. Kao niskokalorični proizvod, nutricionisti preporučuju upotrebu ribe u ishrani i medicinskoj ishrani.

Moguća oštećenja

Riba ima mnogo prednosti, ali uz njih postoje i nedostaci koji mogu naštetiti organizmu, kao i kontraindikacije za neke bolesti.

Ne preporučuje se za konstipaciju zbog visokog sadržaja gvožđa. Povećana kiselost Ako ste preosetljivi i alergični na morske plodove. Deca, trudnice, dojilje, starije osobe pažljivo se uvode u ishranu, posle bolesti, kada je organizam oslabljen. Da bi se izbegla infekcija parazitima, riba se temeljno kuva.

Koristite tokom dijete

Oslić
foto: Profimedia

Ljubitelji zdrave ishrane uključuju oslića u svoju ishranu. Njegova upotreba je briga za zdravlje i izgled. Riblja dijeta je najpopularnija, koja vam omogućava da izgubite do 3-4 kg nedeljno. Kada ste na dijeti, potrebno je jesti frakciju, pet puta dnevno, više od 600 g ribe dnevno.

Proizvod je pogodan za pripremu bilo kog ribljeg jela. Dobro je kuvati mlevenu ribu, ispeći trupove cele, ali ne zaboravite da je meso suvo i poželjno je poslužiti ga sa sosom. Manje kalorija će biti uho ove ribe. Preporučljivo je izbegavati prženu hranu kako ne bi oštetili sliku.

Bolje je kuvati bez upotrebe putera, ograničiti upotrebu začina i soli, a kao prilog koristiti kuvano ili sirovo povrće, smeđi pirinač. Više vole zelenu salatu, spanać, rukolu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.