OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT U 2022. GODINI: Koristi se za MILION različitih JELA, pomamili su se za NJIM (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tiktok

paŽnja

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT U 2022. GODINI: Koristi se za MILION različitih JELA, pomamili su se za NJIM (VIDEO)

"Sugo" je na prvom mestu kada su u pitanju pretrage recepata na Googleu.

Objavljeno:

Google je objavio spisak recepata koji su se naviše pretraživali u prethodnoj godini. Kao i prošle godine, TikTok recepti su nastavili da razbijaju internet, ali klasična jela se i dalje drže, konstatuje Eat this i daje listu 10 jela koja su u trendingu.

Zanimljivo je da je na prvom mestu recept koji dokazuje da se ove godine traži jednostavnost, ali i ukus domaćeg.

„Sugo“ u prevodu znači jednostavno „sos“, koji se tradicionalno pravi od samo nekoliko sastojaka: paradajza, ekstra devičanskog maslinovog ulja, belog luka, luka i bosiljka. Svaka domaćica u Srbiji ima i neku svoju „caku“ za paradajz sos, a s takvom punoćom ukusa može da se koristi u ogromnom broju drugih recepata – od pice do savršenih ćufti u paradajzu.

Pogledajte top 10 najtraženijih recepata na svetu.

  1. Sugo – sos od paradajza, s maslinovim uljem, belim i crnim lukom, bosiljkom
  2. Cincinnati Chili – čili slatkastog ukusa zahvaljujući začinima kao što su cimet, muskatni oraščić, karanfilić, aleva paprika, ponekad i kakao; jede se obično sa špagetama i s dodatkom čedar sira, luka i pasulja.
  3. Marry Me Chicken – piletina koja ima skoro 60 miliona pregleda na TikToku – u ukusnom krem sosu od belog luka, sušenog paradajza, začinskog bilja i parmezana; tako se zove jer postoji legenda da ako je pripremite za svog partnera, on će vas zaprositi.
  4. Quick Pancake – svi vole palačinke, posebno ako mogu da ih spreme brzinski.
  5. Mango Pie – pita od manga i krem sira, recept prvobitno osmišljen za Dan zahvalnosti.
  6. Green Goddess Salad – „zelenu boginju“ među salatama je kreirala Melisa Ben-Išaj i sastoji se od seckanog zelenog kupusa, krastavaca, vlašca i mladog luka pomešanih u veganski pesto sos.
  7. Jennifer Aniston Salad – navodno ju je Dženifer Aniston stalno jela na snimanju „Prijatelja“, a recept za salatu je jednostavan i jeftin.
  8. Grinder Sandwich – fensi sendvič od 21 sastojka, koji se na mrežama pojavio pod imenom „Italian Grinder“.
  9. Bella Hadid Sandwich – sendvič koji su fanovi provalili na snimku popularne manekenke, pun ćuretine, šunke, sira, salate, paradajza…
  10. The Bear Spaghetti – Ako ste gledali „The Bear“, poznat vam je sos za špagete koji je napravila kuvarica Karmen Berzato, a u poslednjoj epizodi, prikazano je da recept zahteva 10 čena belog luka, bosiljak natopljen maslinovim uljem i dve manje konzerve paradajza jer „imaju bolji ukus“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.