SARMA OD PEČURAKA PRELIVENA U RERNI: Za ovaj recept vam treba TAKO MALO, gosti na slavi će ODLEPITI
Prelivena sarma, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

NJAMI

SARMA OD PEČURAKA PRELIVENA U RERNI: Za ovaj recept vam treba TAKO MALO, gosti na slavi će ODLEPITI

Nijedna slava ne može proći bez sarme.

Objavljeno:

SASTOJCI:

pečurke - 1 kg

pirinač - 1/2 šolje

luk - 1 glavica

ulje - 1/2 šolje

biber - 1/2 kašičice

aleva paprika - 1 kašičica

peršun - 4 - 5 struka

nana - 1 kašičica

so - po ukusu

ZA PRELIV

jaja - 4 komada

kiselo mleko - 1 čaša

so - 1 prstohvat

Pečurke
foto: Printscreen Youtube / Kuhari

NAČIN PRIPREME

Očistite i operite pečurke i isecite ih na listiće. Isecite luk na sitno.

Zagrejte ulje i dodajte luk, pečurke i malo vode. Dinstajte oko 10 minuta i dodajte pirinač, alevu papriku i biber, sitno isečen peršun i nanu. Nalijte 1 šolju tople vode i dinstajte ponovo, deset minuta.

Nakon toga sipajte jelo u posudu za pečenje i stavite da se zapeče blago u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Umutite jaja sa kiselim mlekom i prstohvatom soli i dobijenom smesom prelijte jelo.

Vratite ga opet u rernu i pecite dok se ne zarumeni.

(Espreso/Bon apeti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.