EVO DA LI TREBA PRATI ORAHE PRE JELA: Konačno je jasno, ostaćete U ŠOKU posle ODGOVORA
Orah, Foto: Profimedia

VAŽNO

EVO DA LI TREBA PRATI ORAHE PRE JELA: Konačno je jasno, ostaćete U ŠOKU posle ODGOVORA

Kao što znate, orasi su vredan prehrambeni proizvod.

Objavljeno: 10:54h

Svaka vrsta orašastih plodova sadrži određene vitamine, minerale i nutrijente koji su važni za organizam, pa nutricionisti uvek preporučuju da ih uključite u svoju ishranu i ishranu naše dece. Osim toga, orašasti plodovi nisu samo zdravi, već i ukusni, pa ih deca najčešće vole i jedu sa zadovoljstvom.

Važno je napomenuti da su orasi najkorisniji kada se jedu neprerađeni, odnosno ne pečeni.

orah
foto: Profimedia

Prilikom prženja gube se mnoga korisna svojstva, pa nutricionisti preporučuju konzumiranje suvih oraha.

Ne znam za vas, dragi kuvari, ali orasi se na naše prostore donose najčešće iz Uzbekistana, prodaju se na pijaci u štandovima iz pladnjeva ili vreća, ničim nisu prekriveni, a kad se prodaju, jednostavno "izvadite" lopaticom i sipajte u plastičnu vrećicu. U trgovinama, naravno, možete kupiti zapakovane orahe,

Pre nego što krenete da ih jedete, vrlo je važno da ih operete vodom.Ali, tu se javlja problem - orasi su nakon pranja zasićeni vlagom, posebno oni koji nemaju ljusku (indijski orasi, oguljeni orasi) i njihov se ukus ne menja nabolje. Stoga, nakon pranja, orahe treba brzo osušiti.

Verojatno je zgodno to učiniti u pećnici, ali nemaju ga svi, a takođe morate paziti da ne izgori itd. Kada ih operete, uzmite fen za kosu i osušite ih uz stalno mešanje slobodnom rukom, dok se potpuno ne osuše. Potrebno je samo nekoliko minuta, a kao rezultat, orašasti plodovi su čisti, sjajni, nisu zasićeni vodom i zadržali su sva svoja korisna svojstva!

(Espreso/Stale.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.