POSNA MUSAKA SA TUNJEVINOM: Idealna za period BOŽIĆNOG POSTA (RECEPT)
musaka, Foto: Printscreen Youtube

oduševiće vas

POSNA MUSAKA SA TUNJEVINOM: Idealna za period BOŽIĆNOG POSTA (RECEPT)

Oduševićete se

Objavljeno:

Sastojci Potrebno je:

1 kg krompira

2 glavice crni + crveni luk

3-4 čena belog luka

2 konzerve tunjevine

3 šargarepe

po ukusu začini

Za preliv:

75 g (1/4 kocke) margarina

4 kašike brašna

500 ml biljnog mleka

Tuna
Tunafoto: Profimedia

Priprema

Luk iseckajte i stavite da se dinsta. Dok se luk dinsta, šargarepu očistiti i narendati, pa dodati luku. Dinstati 5 minuta pa dodati oceđenu tunjevinu i sve dobro sjediniti i začiniti.

Krompir očistiti i iseći tanko. Složiti krompir na dnu tepsije da pokrijete dno. Rasporediti 1/2 fila, pa ponovo krompir, pa drugu 1/2 fila i na kraju zatvoriti krompirom.

Kada ste musaku složili napravite besamel sos. Stavite margarin na laganu vatru da se istopi, pa dodate brašno i sjedinite, sacekajte minut dva dok ne počne da “cvrči” pa dodajite mleko uz konstantno mešanje da ne ostanu grudvice.

Kada je gotovo prelite preko musake i pospite sa začinima po želji. Pecite 40-ak minuta na 200 C.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.