CELOG ŽIVOTA POGREŠNO SECKAMO LUK, ZATO NAM SUZE OČI: Evo kako je ustvari PRAVILNO
Luk, Foto: Profimedia

jeste li znali?

CELOG ŽIVOTA POGREŠNO SECKAMO LUK, ZATO NAM SUZE OČI: Evo kako je ustvari PRAVILNO

Profesionalni kuvari otkrivaju tajnu koja muči sve ljubitelje ovog pikantnog dodatka jelima

Objavljeno:

Crni luk svakom jelu daje poseban šmek i često se koristi u kulinarstvu, a posebno u pripremi domaćih jela u Srbiji. Ipak, prava muka nastaje kada ga treba pripremiti za prženje.

Sečenje luka uz neizostavne suzne oči sada može biti prošlost. Profestionalni kuvari otkrili su tajne koje će vam pomoći da se rešite njegove ljute arome koja vam pravi probleme pri svakoj pripremi jela. Postoji nekoliko trikova, a vi odaberite onaj koja vam najviše odgovara.

luk
foto: Print Screen Youtube

Luk i sveća

Poznata zvezda kulinarstva Marta Stjuart otkrila je da luk uvek seče pored otvorenog plamena, poput sveće ili uključene ringle (podrazumeva se šporet na plin). Kako ona kaže, zato nikad ne plače kad priprema neko jelo koje zahteva veće količine luka.

Luk u zamrzivaču

Ako celu glavicu luka petnaestak minuta pre sečenja stavimo u zamrzivač, suza ne bi trebalo da bude, baš kao ni ako ga na isto toliko vremena držimo u činiji s hladnom vodom.

Oštar nož

Tup nož će više oštetiti ćelije luka, čime će se osloboditi i više enzima koji izazivaju suze. Zato se savetuje korišćenje dobro naoštrenog noža. Kao dodatnu olakšavajuću okolnost neki kuvari savetuju i da oštricu namažete limunom koji će neutralisati ljutinu luka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.