PRE KUVANJA SARME OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo tako će ispasti NAJBOLJA do sad
Sarma, Foto: Printscreen TikTok/majaa1302

vaŽno

PRE KUVANJA SARME OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo tako će ispasti NAJBOLJA do sad

Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori

Objavljeno:

Sarma je jedno od omiljenih jela na našoj trpezi, a sigurno da svaka domaćica ima svoj provereni recept kako da joj ispadne najbolje.

Ipak, postoje neke cake koje ce garantovano pomoći da napravite najbolju sarmu do sada, a mi vam otkrivamo koje su to.

1. U smesu za sarmu uvek dodajte nešto suvog mesa, sarma će dobiti finiji ukus, ali ipak morate da pazite da zbog suvog mesa ne bude prežestoka.

2. Pre nego što stavite suvo meso u sarmu obavezno ga prokuvajte

3. Veoma je bitno da kiseli kupus pre pripreme isperete kako sarma ne bi bila preslana.

4. Kada sve pripremite i prodinstate luk, promešajte sve sastojke. Tada možete da počnete sa motanjem sarmi.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

5. Uzmite deo smese, oblikujte ga i položite u list kupusa. Meso nežno zarolajte u kupus i na kraju presavite rubove, kako bi smesa za vreme kuvanja ostala unutar lista.

6. Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori.

7. Nakon kože od slanine stavite deo iseckajte kupus, na koji ćete slagati sarme.

8. Kada iskoristite celu smesu i napunite lonac sarmama na vrh stavite ostatak iseckanog kupusa.

9. Sarme sada možete da stavite da se kuvaju oko sat i po.

10. Na kraju možete zapržiti sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od paradajza.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.