EVO KOLIKO PILETINA SME ZAPRAVO DA BUDE U ZAMRZIVAČU: Ovo će sve srpske domaćice OSTAVITI U ŠOKU
Piletina, Foto: Stock

VAŽNO DA ZNATE

EVO KOLIKO PILETINA SME ZAPRAVO DA BUDE U ZAMRZIVAČU: Ovo će sve srpske domaćice OSTAVITI U ŠOKU

Pileće medaljone ili pljeskavice od pilećeg mesa za najbolji ukus i teksturu držite u zamrzivaču između jednog i tri meseca.

Objavljeno:

Većina nas ima naviku zamrznuti hranu koju ćemo kasnije pripremati, ali znate li koliko dugo piletina sme biti zamrznuta?

Ako je odmah nakon kupovine stavite u zamrzivač i celo vreme do upotrebe je zamrznuta, onda će biti sigurna za konzumaciju neograničeno, bez obzira na rokove navedene na pakovanju.

Za najbolji kvalitet, ukus i teksturu, cijelu piletinu čuvajte u zamrzivaču do godinu dana. Pojedinačne komade piletine držite zamrznute do devet meseci, a iznutrice ili mlevenu piletinu tri do četiri meseca.

Belo meso
foto: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Kuvana piletina ima najbolji ukus ako se drži zamrznuta do četiri meseca, navodi američko Ministarstvo poljoprivrede. Složenac od piletine najbolje je držati u zamrzivaču do šest meseci, kao i piletina u umaku ili pileći bujon.

Imajte na umu da i zamrzivač i frižider uvek trebaju biti postavljeni na ispravnu temperaturu kako bi hrana ostala sveža i sigurna za konzumaciju, prenosi n1.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.