OTKRIVENO IZ KOJE DRŽAVE POTIČE SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Nećete moći da poverujete u OVU ISTINU
Sergej Trifunović, Foto: Printscreen

AU

OTKRIVENO IZ KOJE DRŽAVE POTIČE SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Nećete moći da poverujete u OVU ISTINU

Marta 2014. godine je osnovao humanitarnu organizaciju Podrži život, sa osnovnim ciljem prikupljanja potrebnih sredstava za lečenje dece, za operacije, kupovinu lekova i medicinskih pomagala.

Objavljeno:

Sergej Trifunović srpski je pozorišni, televizijski i filmski glumac i političar poreklom iz glumačke porodice.

Studirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, a na velikom platnu se prvi put pojavio 1995. u filmu Tuđa Amerika. Proslavio se ulogama u filmovima Ubistvo s predumišljajem, Stršljen, Spasitelj, Munje!, Kad porastem biću kengur, Karaula i seriji Crni Gruja.

Marta 2014. godine je osnovao humanitarnu organizaciju Podrži život, sa osnovnim ciljem prikupljanja potrebnih sredstava za lečenje dece, za operacije, kupovinu lekova i medicinskih pomagala. Posle višedecenijskog društvenog i političkog aktivizma, postao je predsednik Pokreta slobodnih građana 2019. godine.

Sergej Trifunović
foto: Zorana Jevtić

Njegov mlađi brat je glumac Branislav Trifunović. Otac im se često selio, pa je Sergej živeo u Mostaru, Užicu, Kruševcu i Beogradu. Godine 1990. upisao se na beogradski Fakultet dramskih umetnosti, u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Nela Mihailović. Godine 2009. postao je asistent svom nekadašnjem profesoru, na katedri za glumu Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Sergej Trifunović je rođen 2. septembra 1972. godine u Mostaru u porodici glumca Tomislava Trifunovića i pravnice Slobodanke.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.