OVU NAMIRNICU SVI IMAMO U KUHINJI, A MOŽE DA VAM ZAMENI ŠAKU LEKOVA: Evo kakve sve MOĆI ima
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube / Suzana Emes

vaŽno

OVU NAMIRNICU SVI IMAMO U KUHINJI, A MOŽE DA VAM ZAMENI ŠAKU LEKOVA: Evo kakve sve MOĆI ima

U morskoj soli, zajedno sa natrijum hloridom, nalazimo oko osamdeset različitih elemenata u tragovima kao što su kalijum, magnezijum i mangan

Objavljeno:

Prirodna morska so je veoma zdrava i ima terapeutska svojstva. Nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pri čemu svi njeni sastojci ostaju očuvani.

Zahvaljujući preko 80 elemenata koje ima u svom sastavu, morska so ima čudesan efekat na zdravlje, kožu i kosu.

U morskoj soli, zajedno sa natrijum hloridom, nalazimo oko osamdeset različitih elemenata u tragovima kao što su kalijum, magnezijum i mangan.

Može da ojača imuni sistem i tada organizam postaje otporniji na razne autoimune bolesti poput gripa, alergija i slično.

Redovna konzumacija morske soli raspršene u vodi može značajno smanjiti nivo lošeg holesterola u organizmu. Takođe, drži krvni pritisak pod kontrolom i normalizuje nepravilan rad srca.

Himalajska so, So, Morska so, Minerali
foto: Profimedia

Ima značajan uticaj na kardiovaskularni sistem. Metabolički poremećaji kao što je dijabetes mogu se uspešno lečiti i izlečiti morskom solju jer pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi. Više od 20 odsto natrijuma u ​​našem telu akumulira se u kostima, koje su zauzvrat oštećene usled nedostatka minerala u krvi i telesnim tečnostima.

Dodavanjem morske soli u ishranu možete izbeći i usporiti osteoporozu. Morska so je takođe korisna za respiratorni sistem, a minerali i elementi u tragovima i strukturni delovi algi koji se nalaze u morskoj vodi pomažu u oporavku sluzokože. Ima blagi antiseptički i antibakterijski efekat, koji se pripisuje kalcijumu i magnezijumu.

Dobar je izvor kalijuma (koji olakšava funkcionisanje mišićnih vlakana), pa morska so blagotvorno deluje na grčeve. Morska so se smatra prirodnim prečistačem krvi.

Sadrži veliku količinu vitamina C, koji deluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale. Magnezijum, pak, omogućava efikasno delovanje antioksidanata.

Morska so
foto: Profimedia

Tako morska so omogućava detoksikaciju ćelija kože apsorbujući sve toksične materije iz njih. Kako so izvlači toksine iz tela, koža postaje meka i zdrava. Zato kupke sa morskom solju mogu poboljšati njen ton. Takva kupka će takođe stimulisati izlučivanje viška vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprečava nakupljanje viška tečnosti i koža postaje čvršća, glatkija i zdravija.

Morska so je puna vitamina i minerala neophodnih za pravilnu ishranu ćelija. Ovi hranljivi sastojci mogu poboljšati ćelijski metabolizam, održavati tkivo hidriranim, stimulisati cirkulaciju na samoj površini kože i povećati snagu ćelijske membrane.

Kalcijum pomaže u čišćenju začepljenih pora kože. Morska so je idealna kao prirodni piling kože jer njena tekstura pomaže u uklanjanju gornjeg sloja mrtvih ćelija kože.

To je prirodni lek za masnu kosu. Morska so može da apsorbuje višak ulja iz kose čineći je glatkom i lepom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.