OVAKO POHOVANU RIBU NI U JUGOSLAVIJI NISU PRAVILI: Toliko je dobra da ćete se "DAVITI" U NJOJ NON STOP
Riba, Foto: Printscreen Youtube

posno

OVAKO POHOVANU RIBU NI U JUGOSLAVIJI NISU PRAVILI: Toliko je dobra da ćete se "DAVITI" U NJOJ NON STOP

Brzo, jednostavno i ukusno

Objavljeno: 20:50h

Vreme je posta, te je domaćicama uvek dobrodošao jednostavan za pripremu, a ukusan ručak. S obzirom na to da se u toku posta može jesti riba, mi smo za vas pripremili recept za pohovane riblje filete.

Ukoliko volite filete, bilo da su od oslića ili soma, ali i bilo koje druge ribe u vreme posta i to pohovane, ovaj način je onda pravi za vas. Pohovanjem dobijete na količini, a uz salatu i krompir ćete dobiti ručak koji će vam dugo držati sitost.

Sastojci:

  • 1 kg ribljih fileta
  • 350 ml piva
  • 10 kašika brašna
  • brašno
  • prezle
  • ulje
    Riba
    foto: Printscreen/Youtube/Cooking With Claudy

Priprema:

Filete ribe ostavite da se odmrznu i da puste vodu.

U posudi pomešajte pivo, so i pet kašika brašna, ali vodite računa da ne ostanu grudvice.

Smesa mi trebalo da bude ređa, kao za palačinke.

Ribu usolite s obe strane.

Filete prvo uvaljate u brašno, pa u smesu sa pivom, a onda i u prezle.

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pažljivo spuštajte filete.

Ribu pecite s obe strane dok ne porumeni.

Kada je gotova, ribu stavite na ubrus da se ocedi od viška ulja.

Služite je uz salatu i krompir.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.