OTKRIVENO KO JE KRŠTENI KUM DRAGANA BJELORLIĆA, NIKAD NE BISTE REKLI: Ovog ČOVEKA je MNOGO VOLEO (FOTO)
Dragan Bjelogrlić, Foto: Youtube

otkrivao

OTKRIVENO KO JE KRŠTENI KUM DRAGANA BJELORLIĆA, NIKAD NE BISTE REKLI: Ovog ČOVEKA je MNOGO VOLEO (FOTO)

Sa grupom prijatelja i kolega je tada organizovao donatorsku večerku kako bi se prikupio novac za Mandinu porodicu i njihov neotplaćeni kredit za stan

Objavljeno:

Dragan Bjelogrlić je jedan od najvećih srpskih glumaca, reditelja i producenata. Pored uspešne glumačke karijere koja traje 40 godina, u poslednje dve decenije posvetio se i produkciji i režiji filmova i TV emisija, čime je postao jedan od najpriznatijih i najuspešnijih kinematografskih stvaralaca u čitavom regionu. Kao glumac odigrao je preko 90 uloga u filmovima i TV serijama.

Režijom je počeo da se bavi 2009. Režirao je tri filma koja su u bioskope dovela 2.500.000 gledalaca, što ga čini najuspešnijim rediteljem na Balkanu u poslednjih deset godina. Njegov poslednji film "Toma" privukao je preko 1.100.000 gledalaca i postao najgledaniji film u kinematografskoj istoriji Balkana. Film "Toma" zatvorio je Sarajevo Film Festival 2021.

Režirao je seriju "Crno sunce" (2 sezone) koja je prva serija u regionu koja se emituje na platformi "Amazon Prime". Njegov rediteljski debi „Montevideo, Bog te blagoslovio“ prikazan je na preko pedeset međunarodnih festivala (Moskva/Nagrada publike, Varšava/Nagrada publike, Peking/Grand Pri, Sao Paulo, Džakarta, itd.) i bio je srpski kandidat za nagradu za titulu. Oscars. Osvojio je nagradu za najbolju režiju i najbolji film srpskog udruženja „FIPRESCI“.

Producirao je šest filmova koji su zajedno osvojili preko trideset nagrada na raznim filmskim festivalima i pet TV serija. Dragan Bjelogrlić je rođen 10. oktobra 1963. godine. Nakon završene osnovne i srednje škole u ​​Beogradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti (FDU). Prvu glumačku ulogu pred kamerama imao je sa 15 godina, kao lik Save Jovanovića Sirogojna u filmu „Boško Buha“ (1978).

1 / 5 Foto: Instagram printscreen/draganbjelogrlicbjela

Nakon što je 1989. diplomirao na FDU, ostvario je niz uloga koje su ga učinile poznatim glumcem i prepoznatim kao jedan od vodećih srpskih umetnika. Veliku pažnju javnosti privukao je ulogom Slobodana Popadića u seriji „Bolji život” (1987-1990). Posle te uloge bio je u TV emisiji „Zaboravljeni” (1990) i filmovima „Crni bombarder” (1992), „Pun mesec nad Beogradom” (1993), „Lepo selo, lepi plamen” (1996). Do sada je igrao u skoro 60 filmova, oko 30 TV emisija i drama i 11 pozorišnih predstava.

Početkom 1994. godine, zajedno sa bratom Goranom Bjelogrlićem, osnovao je produkcijsku kuću "Kobra film", koja je producirala neke od najpoznatijih pozorišnih predstava, filmova i TV serija u Srbiji i ek-Iu regionu.

Periodična drama Lančana reakcija, veliki je međunarodni projekat, čije je snimanje planirano za sredinu 2022. godine. Lančana reakcija biće emotivna priča koja povezuje srpski i francuski narod.

Pre dve godine osnovao je Master class na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu. Oženjen je Majom Bjelogrlić sa kojom ima ćerku Miju i sina Alekseja.

Milorad Mandić Manda
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Jedna od njegovih najboljih prijatelja i kršeni kum njegove dece bio je pokojni Milorad Mandić Manda, čiju je smrt Bjela teško podneo. Sa grupom prijatelja i kolega je tada organizovao donatorsku večerku kako bi se prikupio novac za Mandinu porodicu i njihov neotplaćeni kredit za stan.

Tada je sakupljeno 86 hiljada evra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.