U VODU SIPAJTE JEDAN NEOBIČAN SASTOJAK I CVEĆE ĆE RASTI KAO LUDO: Ne postoji BOLJA PRIHRANA
Orhideja, Foto: Printscreen/Youtube/ Priroda leci sve

ZA LJUBITELJE CVEĆA!

U VODU SIPAJTE JEDAN NEOBIČAN SASTOJAK I CVEĆE ĆE RASTI KAO LUDO: Ne postoji BOLJA PRIHRANA

Ako želite terasu, kuću ili dvoriše puno cvetova, isprobajte ovaj trik – prihrana od jednog sastojka učiniće da biljke brže i bogatije procvetaju!

Objavljeno:

Da bi vaš vrt izgledao divno, treba vam nekoliko saveta koji su efikasni i korisni. Đubrivo i pesticidi moraju da se koriste prema potrebama biljke.

Uvek možete koristiti bilo koju vrstu veštačkog đubriva ali, veštačka đubriva mogu da izazovu brz rast biljaka koje mogu privući štetočine. Pored toga, velika upotreba hemikalija može izazvati fleke na stablu i listovima.

Orhideja
foto: Printscreen/Instagram/5.min.green

Postoje razni recepti za prirodna đubriva, a ukoliko gajite biljke, verovatno ste neke od njih već isprobali. Najpopularnija je prihrana sa korom banane, kao i sa ljuskama jajeta, dok se orhideja prihranjuje rastvorom od pirinča.

Pored zalivanja, resađivanja i puno ljubavi, našim biljkama je s'vremena na vreme potrebna prihrana, bilo da je reč o sobnom cveću ili biljkama koje gajite na terasi ili dvorištu. Ovde je jednostavan trik sa samo jednim sastojkom – ricinusovim uljem!

Ricinusovo ulje često koristimo za negu kose, a svoju sjajnu primenu ima i u baštovanstvu. daje biljci hranljive materije, podstiču cvetanje, a iskusni baštovani ističu da je ovakva prihrana odliča i kada se već pojave pupoljci, jer onda cvetovi mogu biti bujniji i duže će trajati. Potrebno je da u litar vode koja je odstojala u flaši nekoliko dana dodate samo jednu kašičicu ricinusovog ulja. Nakon toga protresite flašu da se ulje sa vodom sjedini. Odmah nakon mućkanja zalijte biljke sa ovom vodom.

Ako biljka cveta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cveta stalno, potrebno ju je prihranjivati jednom mesečno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.