OVI MAFINI SE PRAVE NAJBRŽE: Čokolada CURI IZ NJIH, biće gotovi dok kažete keks (RECEPT)
Čokoaldni mafin, Foto: Printscreen/youtube/ Secerko's Kitchen

NJAMI

OVI MAFINI SE PRAVE NAJBRŽE: Čokolada CURI IZ NJIH, biće gotovi dok kažete keks (RECEPT)

Prelepi su i preukusni

Objavljeno:

Kada ne znate šta biste na brzinu napravili, a da ne potrošite mnogo sastojaka probajte ove mafine. Mera je za 12 mafina.

Sastojci:

3 jaja

1 šolja od 200 ml jogurta

2/3 iste šolje ulja

1 šolja šećera ( ja stavila žuti )

2 kašike kakaoa

2 šolje brašna

1 prašak za pecivo ( 10 gr )

500 – 100 gr čokolade, a mogu se dodati sušene brusnice ili grožđje, kao i seckani orasi, lešnici itd.

Mafini
foto: Printscreen/youtube/ Secerko's Kitchen

Priprema:

Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Umutiti jaja sa šećerom.

Ja mutim žicom, pa malo duže, da se šećer skoro otopi.

Dodati ulje i jogurt pa opet izmešati.

na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.

Pola mere čokolade možete naseckati u smesu pa sipati u podmazanu modlu za mafine ili dodati odgore.

Ja sam dodala odgore pola mere, a ostatak iseckane čokoalde sam stavila isto od gore lim su se ispekli, da se ta čokolada otopi.

Peći na 180 stepeni izmedju 20 i 25 minuta.

(Espreso/Domaci recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.