STIGLA NAJNOVIJA VEST O MILENI RADULOVIĆ, BRUJI SE O TOME: Njeni obožavaoci moraju OVO DA ČUJU
Milena Radulović, Foto: Nemanja Nikolić

otkriveno

STIGLA NAJNOVIJA VEST O MILENI RADULOVIĆ, BRUJI SE O TOME: Njeni obožavaoci moraju OVO DA ČUJU

U jednoj od najlepših ljubavnih priča napisanih za pozorište u 20. veku igraju Milena Radulović, Dragan Petrović, Vukašin Jovanović i Stefan Sablić. Kostimograf je Gordana Angelovski

Objavljeno:

U Jevrejskom kulturnom centru u subotu, 3. decembra u 20 časova premijerno će biti izvedena predstava "Tajbele i njen demon", po tekstu Isaka Baševisa Singera i u režiji Stefana Sablića.

U jednoj od najlepših ljubavnih priča napisanih za pozorište u 20. veku igraju Milena Radulović, Dragan Petrović, Vukašin Jovanović i Stefan Sablić. Kostimograf je Gordana Angelovski.

Isak Baševis Singer jedan je od najvećih jevrejskih pisaca. Rođen je u Poljskoj, živeo u Americi. Pisao je isključivo na svom maternjem jeziku jidišu. Pisao je o svojim Jevrejima sa kojima je živeo u Poljskoj, a zatim i o jevrejskim migrantima u Americi. Tako se i ova priča odvija u jednom malom poljskom selu, u kome živi jevrejska zajednica koja se drži svojih zakona, običaja, ali i predrasuda.

Milena Radulović
foto: ATA images

Pred nama se odvija neverovatna, planetarna ljubavna priča koja prevazilazi zemaljske granice i koja kao i sve velike ljubavi postaje neodrživa i mora da završi tragično.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.