SVI PRAVE OVU GREŠKU KADA DODAJU BELI LUK U JELO: Ni ne slutite kako je ISPRAVNO
Beli luk, Foto: Youtube / America's Test Kitchen

VAŽNO

SVI PRAVE OVU GREŠKU KADA DODAJU BELI LUK U JELO: Ni ne slutite kako je ISPRAVNO

Kako seckate, pržite, mešate – to može biti baš „tajni“ razlog zašto sve radite kako je napisano u receptu, a jelo ne ispadne onako kako ste očekivali.

Objavljeno:

Mnogi prave veliku grešku kada spremaju jela sa belim lukom, ponekad i zato što u receptu koji koriste ne postoje precizna uputstva.

Prilikom pripreme jela sa belim lukom, glavno pravilo je – dodajte ga pred kraj! Prženje belog luka na samom početku pripreme „rezervisano“ je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni. Nikada ga nemojte bacati u vruće ulje jer će beli luk izgoreti brzinom munje. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško probavljiv.

Budite posebno oprezni ako kuvate u tiganju sa debelim dnom. U njemu se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa pomerite posuđe sa šporeta čim beli luk poprimi bledo zlatnu boju.

U većinu jela, međutim, pred kraj dodajte ovaj dragoceni začin, moćan prirodni antibiotik i pomoć pri mršavljenju i ne kuvajte jelo predugo nakon toga.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.