POSNE PUNJENE PAPRIKE: Umesto MESA napunite ih OVIM SASTOJCIMA, bogato i ukusno, a BEZ ULJA
Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

recept

POSNE PUNJENE PAPRIKE: Umesto MESA napunite ih OVIM SASTOJCIMA, bogato i ukusno, a BEZ ULJA

Post je počeo 28.11. i traje do 06.01., a ako ga se pridržavate na vreme osmislite vaše obroke

Objavljeno:

Četrdesetodnevni Božični post koji po značenju i trajanju dolazi posle Vaskršnjeg ili Velikog časnog posta, je uvod u najveći hrišćanski praznik Hristovog Vaskresenja.

Post je počeo 28.11. i traje do 06.01.,a ako ga se pridržavate na vreme osmislite vaše obroke. Post na ulju i nije preterano komplikovan, ali post na vodizahteva ideje, pa vam mi predlažimo da napravite fantastične posne paprike punjene žitom.

Sastojci:

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

Priprema:

Skuvajte žitno, pa sameljite. U tiganju propržite sitni seckani beli luk i slatku papriku, pa pomešajte sa žitom. Dodajte seckani praziluk i bukovaču, pa posolite i pobiberite i pospite bosiljkom. Paprike oljuštite, pa ih napunite dobijenom smesom i ređajte u pleh. Paradajz ispasirajte i poemšajte sa malo vode i sipajte preko paprika. Pokrijte alu folijom i pecite na 180°C oko 30 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media