ŠVAJCARCI SE DAVE U PITI SA GLAVNIM SRPSKIM SASTOJKOM: Ceo svet ih zna po NJOJ, turisti je ZATRAŽE čim stignu
Pita sa jabukama, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

probajte je

ŠVAJCARCI SE DAVE U PITI SA GLAVNIM SRPSKIM SASTOJKOM: Ceo svet ih zna po NJOJ, turisti je ZATRAŽE čim stignu

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati jabuke po testu, preliti kremom

Objavljeno: 09:59h

Sastojci:

300 g smrznutog lisnatog testa 4 kašike mlevenog lešnika 800 g slatko kiselkastih jabuka 30 g maslaca 80 g šecera 2 jaja 1 kesica vanilin šećera 200 ml slatke pavlake

Odmrznuto testo razviti oklagijom i obložiti njime okrugli pleh (ø 26). Probosti testo više puta viljuškom i posuti lešnicima. 2. Jabuke oljuštiti i iseci na tanke kriškice. Zagrejati maslac i prodinstati jabuke. Posuti sa 30 g šećera i dinstati još 5 minuta. 3. Umutiti jaja, vanilin šećer i 20 g šecera, pa smesu umešati u slatku pavlaku. 4. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati jabuke po testu, preliti kremom. 5. Peći 40 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media