POSLE OVOGA VIŠE NEĆETE POHOVATI PILETINU SA JAJIMA: Biće sočnija i MEKŠA samo uz 1 NOVI SASTOJAK
Pohovana piletina, Foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

NJAMI

POSLE OVOGA VIŠE NEĆETE POHOVATI PILETINU SA JAJIMA: Biće sočnija i MEKŠA samo uz 1 NOVI SASTOJAK

Svi pohujete belo meso u jajima, ali šta biste uradili ako bismo vam rekli da grešite?

Objavljeno:

Verujte nam, meso će biti mnogo sočnije ako ga pohujete na drugačiji način.

Pomešajte pivo sa brašnom i primetićete razliku.

Pohovana piletina
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

Sastojci:

500 g belog mesa

150 g putera

150 g čedar sira

20 g mirođije

200 g brašna

250 ml piva

150 g prezli

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prstima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvorite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.

Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.

Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.