GENIJALAN TRIK: Evo kako da UKLONITE LEPAK sa NAMEŠTAJA
Ilustracija, Foto: Printscreen youtube/ehowhome

spas

GENIJALAN TRIK: Evo kako da UKLONITE LEPAK sa NAMEŠTAJA

Pored toga što je izuzetno jak, super lepak ima snagu da stvori čvrstu vezu između delova koje želite da spojite i to za samo nekoliko sekundi

Objavljeno: 12:53h

Naravno, on ne služi samo za to, već i za raznorazne popravke po kući, međutim, to se uglavnom pretvori u noćnu moru jer je fleke od super lepka jako teško ukloniti.

Pored toga što je izuzetno jak, super lepak ima snagu da stvori čvrstu vezu između delova koje želite da spojite i to za samo nekoliko sekundi. Zato se postavlja pitanje kako ga efikasno ukloniti sa radnih površina, odeće, ali i nameštaja u kući?

Nameštaj, Soba, Dnevna soba
foto: Profimedia

Odgovor je: Sve zavisi od vrste površine na koju vam je kanuo lepak. Ukoliko su u pitanju podovi od tvrdog drveta, onda je aceton najbolje rešenje. Sa druge strane, za neke druge površine će vam biti potrebni alkohol, sirće, maslinovo ulje, pa čak i obična sapunica.

Kada se dogodi da vam super lepak kane na odeću, najbolje rešenje je da alkohol nanesete na tkaninu i da tkaninu zatim grublje izribate. Ono što je važno jeste da aceton nikako ne stavljate na odeću, jer biste tako mogli da je oštetite.

1 / 3 Foto: Profimedia

Na površine, kao što je kožni nameštaj, možete da nanesete sirće. Biće mu potrebno malo više vremena da deluje, ali bi trebalo da odradi posao na kraju.

Fleke nekada neće nestati tek nakon nekoliko pokušaja, pa je važno da budete uporni.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.