ZA RUČAK
KUVARICE, OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA BELU ČORBU: Konačno OTKRIVENA tajna KAKO da vam NE PROPADNE
Zaprška se sprema samo na jedan način kako čorba ne bi propala
Napravite belu čorbu po ovom receptu.
Zaprška se sprema samo na jedan način kako čorba ne bi propala.
Odmah ćete isprobati.
Sastojci
2 mala pileta (do 900 grama svako)
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 velika veza peršuna
1 veliki koren celera
1 sveža zelena slatka paprika
3 kašike ulja
pola veze peršunovog lišća
biber i so
1 kašiku brašna
kašika ulja
1 kisela pavlaka
Priprema
Oba pileta dobro operite i isecite tako da odvojeno idu krilca, batak, karabatak, belo meso prepolovite i leđa takođe.
Luk očistite i isecite što sitnije pa ga prodinstajte na vrelom ulju, dok ne postane staklasto žut. U mađuvremenu očistite zelen i celer i iseckajte na sitne kocke (površe možete i izrendati na krupnije rende), papriku operite očistite od semenki i isecite na kockice.
Povrće dodajte u luk i dinstajte dok ne omekša, dodajuši povremeno po malo vode i često mešajući. Na kraju dodajte komade mesa i propržite i dinstajte poklopljeno još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje. Nalijte vodom, ubacite dva čena belog luka i kuvajte na laganoj vatri narednih sat vremena.
Čorbu začinite solju i biberom po ukusu. Zagrejte kašiku ulja i pospite po njemu kašiku brašna pri tom sve vreme mešajte da vam zaprška ne zagori, mora ostati bela.
Sipajte zapršku u čorbu, vratite na vatru da pusti ključ. Na kraju dodajte sitno sečeno peršunovo lišće.
Pavlaku možete odmah umešati u supu, ali je mnogo bolje da je poslužite u ćiniji sa strane tako da svako može zakiseliti čorbu po svom ukusu.
(Espreso/Kuvaj sam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!