RASPAMETIĆETE SE
ZA OVAJ PILAV VAM NE TREBA TEPSIJA: Ovako ukusan još niste probali, NAPRAVITE GA (RECEPT)
Pilav je tradicionalno jelo koje se pravi od piletine i pirinča. Isprobajte i jedan moderan recept za pilav iz kese, nema puno sudova za pranje.
Samo sipajte sve sastojke u kesu za pečenje, a dodajte i pavlaku za kuvanje koja se u principu nikada ne dodaje, a koja će obogatiti ukus pilavu.
Sastojci:
6 manjih bataka
300 g pirinča
300 g meksičke mešavine
20 ml ulja
1 kašičica kurkume
150 ml bujona
300 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U kesu za pečenje stavite batake, pa sipajte meksičku mešavinu i pirinač koji ste oprali i ocedili. Zatim sipajte ulje, posolite, pobiberite, pospite kurkumom i slatkom paprikom, a ako želite možete da dodate još neki začin. Sipajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa zatvorite kesu. Lepo promešajte da se sastojci sjedine.
Pecite na 180°C oko sat vremena. Isecite kesu i poslužite pilav.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!