ZA OVAJ PILAV VAM NE TREBA TEPSIJA: Ovako ukusan još niste probali, NAPRAVITE GA (RECEPT)
Pilav, Foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

RASPAMETIĆETE SE

ZA OVAJ PILAV VAM NE TREBA TEPSIJA: Ovako ukusan još niste probali, NAPRAVITE GA (RECEPT)

Pilav je tradicionalno jelo koje se pravi od piletine i pirinča. Isprobajte i jedan moderan recept za pilav iz kese, nema puno sudova za pranje.

Objavljeno:

Samo sipajte sve sastojke u kesu za pečenje, a dodajte i pavlaku za kuvanje koja se u principu nikada ne dodaje, a koja će obogatiti ukus pilavu.

Pilav
foto: Printscreen/youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

Sastojci:

6 manjih bataka

300 g pirinča

300 g meksičke mešavine

20 ml ulja

1 kašičica kurkume

150 ml bujona

300 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Pilav
foto: Printscreen/youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes

U kesu za pečenje stavite batake, pa sipajte meksičku mešavinu i pirinač koji ste oprali i ocedili. Zatim sipajte ulje, posolite, pobiberite, pospite kurkumom i slatkom paprikom, a ako želite možete da dodate još neki začin. Sipajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa zatvorite kesu. Lepo promešajte da se sastojci sjedine.

Pecite na 180°C oko sat vremena. Isecite kesu i poslužite pilav.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.