OVU GREŠKU SVI PONAVLJATE KADA PRŽITE PILETINU: Zbog TOGA vam meso NE ISPADNE meko i sočno
Meso, Foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

OPREZNO

OVU GREŠKU SVI PONAVLJATE KADA PRŽITE PILETINU: Zbog TOGA vam meso NE ISPADNE meko i sočno

Dobro ga je i posoliti najmanje 45 minuta ranije jer tako brže postiže temperaturu na kojoj se dobija slast

Objavljeno:

Za ukusnu piletinu treba nam rerna, ali samo ako se pridržavamo saveta vrsnih kuvara.

Kuvari savetuju da komad mesa posušite papirnatim ubrusom pre pečenja ili ako ga ostavite nekoliko sati u frižideru da ne bude vlažno.

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Dobro ga je i posoliti najmanje 45 minuta ranije jer tako brže postiže temperaturu na kojoj se dobija slast.

Odmrzavate meso na pogrešan način.

Najbolji način odmrzavanja mesa je u frižideru.

Izvadite ga iz zamrzivača, ostavite u posoljenoj vodi u loncu, stavite u frižider i zaboravite na njega dok se ne odmrzne.

Piletina
foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

Meso se neće skuvati na površini, kao što je slučaj kad odmrzavamo meso u mikrotalasnoj rerni.

Stavljate hladno meso u tiganj

Stavimo li meso iz frižidera direktno na tiganj, rezultat bi nas lako mogao razočarati.

Piletina
foto: Bakina kuhinja

Ostavite ga najmanje 15 minuta na sobnoj temperaturi, ali ne više od jednog sata van frižidera. Rezultat će biti sočno meso.

(Espreso/Punkufer. Dnevnik hr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.