"OVO JE NAJGORE MESO, TO JE ŽIVOTINJA HRANJENA KONCENTRATOM": Doktor Perišić IZNEO STRAVIČNE TVRDNJE, SRBI to JEDU
Dr Vojislav Perišić, Foto: Printscreen/youtube/PRVA

oprez

"OVO JE NAJGORE MESO, TO JE ŽIVOTINJA HRANJENA KONCENTRATOM": Doktor Perišić IZNEO STRAVIČNE TVRDNJE, SRBI to JEDU

Ako kupujete "domaće" meso i sir, obavezno proverite ove stvari, upozorava dr Perišić

Objavljeno: 21:40h

Dr Perišić upozorio je građane da su pijace pune prevaranata, koji prodaju sir pravljen od zejtina i meso kljukako neproverenim koncentratima.

Ako kupujete "domaće" meso i sir, obavezno proverite ove stvari, upozorava dr Perišić!

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić je jednom gostovao u Jutarnjem programu Prve i pričao o prevarama na pijaci, gde često mislimo da kupujemo domaće, proverene proizvode a dobijamo "mačku u džaku"!

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović

Profesor je do detalja objasnio kakvo meso nikada ne bi trebalo kupiti, i šta je test koji definitivno dokazuje da nismo kupili sir, već nekvalitetni proizvod od zejtina. Naročito je upozorio na meso živine!

Profesor Perišić, koji je ranije iznenadio javnost izjavama o roštilju, sada je kazao da bi na pijaci, ali i u mesari, dobro trebalo pogledati koje je boje masnoća na živinskom mesu.

Vojislav Perišić
foto: TV PRVA/SCREENSHOT

"Nekvalitetna, zapamtite, bela masnoća, to je najgore. Kada vidite belu mast, ona ima loše lipide. Žuta mast, e to je prava stvar. Kada vidite na pijaci žutu masnoću, to je pile hranjeno normalnim stvarima iz dvorišta. Bela mast znači - hranjeno je koncentratom! Ako je bela mast na živini, ne kupujte", rekao je on.

Ranije je objasnio da ćemo lažni sir najpre prepoznati po ceni, ali je sada otkrio i trik koji pomaže da ga razlikujemo od pravog.

1 / 7 Foto: Emilija Jovanović

"Prvi kriterijum je cena, znate šta, ima jako mnogo prevaranata na pijaci, mogu to slobodno da kažem. Ja prvo prošetam celom pijacom, pa pitam ko su i šta su prodavci, odakle dolaze. Domaćica mora da ima vremena da priča sa prodavcima. Onda markiramo na pijaci one osobe koje su nam proverene. Gorčina sira, pa potom kiselost, to su signali. Ali tekstura, uzmite sir u šaku, ako je sir pod rukom gromuljičast sir, mrvi se, to je sir od zejtina", rekao je on.

(Espreso/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media