OVA BAKLAVA JE ZALUDELA DOMAĆICE U SRBIJI: Nikada SOČNIJU niste JELI, a TAJNA je u ŠERBETU (RECEPT)
Baklava, Foto: Printscreen/TikTok/leas_kitchen

poslastica

OVA BAKLAVA JE ZALUDELA DOMAĆICE U SRBIJI: Nikada SOČNIJU niste JELI, a TAJNA je u ŠERBETU (RECEPT)

A u šerbet stavimo jedan isceđen limun, a ostala dva na kolutove

Objavljeno:

Za sve ljubitelje kasične baklave ova mala izmena u sastojcima će biti fantastična.

Sastojci: 500 g kora 500 g krem po želji tri limuna

Baklava
foto: Printscreen/TikTok/leas_kitchen

250 g mlevenih oraha ili pistaća 400 g šećera 600 ml vode

Priprema:

Na prvu koru staviti orahe, pa staviti drugu koru, pa opet orahe, orahe staviti i na treću. Nanesemo krem na jedan kraj kore, pa uvijemo rolat. Tako sve redjamo dok ne potrosimo materijal. Stavimo u tepsiju i sečemo parčiće. Skuvamo šerbet i kad se ohladi prelijemo ispecenu pitu. A u šerbet stavimo jedan isceđen limun, a ostala dva na kolutove.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.