HLEPČIĆI SA SVINJSKOM MAŠĆU: Tope se u ustima, IDEALNI ZA DORUČAK - oduševićete se OVIM RECEPTOM
testo, Foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

NJAMI

HLEPČIĆI SA SVINJSKOM MAŠĆU: Tope se u ustima, IDEALNI ZA DORUČAK - oduševićete se OVIM RECEPTOM

Preukusni su

Objavljeno:

Sastojci

700gr. mekog brašna tip 400

1 ravna kašika šećera

1 kašičica soli

2 kašike rastopljene masti

150 gr mekog brašna

mleko oko 300 ml

1 kockica kvasca

1 čaša kiselog mleka

2 jajeta

susam

Kako pripremiti

U činiju stavite kvasac, šećer i 250 ml toplog mleka. Promešati. Odozgo posuti jednom kašikom ravnom brašna. Pustiti da nadođe. Videćete vrlo brzo nadolazi, za nekih 5 minuta. U dublju vanglu sipajte brašno, mast, so, kiselo mlek koje ste predhodno umutili sa 50 ml mleka, 2 belanca i na kraju nadošli kvasac. Mutite mikserom onim metlicama za testo samo koliko da se sjedini ravnomerno. Pospite testo sa dve kašike brašna i prekrijte pamušnom ili lanenom krpom. Pustite da narasta oko 20 minuta na sobnoj temperaturi. Ove dve kašike i ona jedna kašika u kvascu vam je od 150 grama brašna. Ostatak brašna ćete utrošiti kada budete mesili. Kada se teto skoro udvostruši izručite ga na radnu površinu koju ste posuli brašnom. Opet blago umesite testo polako dodajući ostatak brašna. Podelite na deset jufki. Stavite u podmazan pleh i ostavite da odmori jedno 10 minuta prekriveno krpom. Premažite žumanetom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Vrele gotove hlebčiće prekrite krpom malo poprskajte vodom i ostavite 10 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.