DOMAĆICE, CEO ŽIVOT POGREŠNO ČISTITE OVE STVARI: Pogledajte kako je ispravno i OLAKŠAJTE sebi posao
Čišćenje, Foto: Profimedia

čišćenje

DOMAĆICE, CEO ŽIVOT POGREŠNO ČISTITE OVE STVARI: Pogledajte kako je ispravno i OLAKŠAJTE sebi posao

Kako biste što bolje očistili dušek prvo ga usisajte

Objavljeno: 21:32h

Da li se ikada zapitate da li neke kućani aparate, predmete, sitnice, koje koristite svaki dan zaista pravilno održavate i čistite? Da, za neke stvari smo bili u zabludi, a evo i koje.

Dušek

Kako biste što bolje očistili dušek prvo ga usisajte. Nakon toga po dušeku pospite sode bikarbone pomešane s par kapi eteričnog ulja (lavanda). Neka soda bikarbona bude na dušeku 2-3 sata, te ga opet usisajte. Promenite ga nakon maksimalno 10 godina.

Rerna

Napravite pastu od sode bikarbone i vode. Ovom smesom poprskajte površinu unutrašnjosti rerne i ostavite da stoji preko noći. Mokrom krpom sve dobro obrišite. Nakon toga unutrašnjost poprskajte sirćeto i dobro očistite mokrom krpom. Vaša rerna je sada kao nova, a sve bez onih hemijskih sredstava.

Čistačica, Rukavice, Čišćenje, Raspremanje
foto: Profimedia

Tepsije

Kod zagorene masnoće u tepsiji ne pomaže ni četka za ribanje. Napravite vlasititu mešavinu za čišćenje. Uzmite 1/4 šoljice sode bikarbone i hidrogen, mešajte ova dva sastojka dok ne nastane kremasta smesa. Smesu utrljajte u tepsiju i ostavite da stoji nekoliko sati. Iznenadićete se rezultatom nakon ispiranja smese vodom.

Četkica za zube

Kako biste uštedeli novac koji trošite na često kupovanje četkice za zube, potrebna je samo jedna stvar. Naspite sirće u čašu, stavite četkicu u čašu. Ostavite nekoliko sati unutra. Ne zaboravite redovno prati posudice za četkice.

Rđa, Tuš
foto: Profimedia

‘Glava’ od tuša

Stvorio vam se kamenac na ‘glavi’ od tuša i nikako ga se rešiti? Ne pomaže ni ribanje? Ne očajavajte. Uzmite vrećicu za zamrzavanje, ulijte u nju sirće. Uronite glvu tuša u kesu i ostavite tako na sat vremena. Nakon toga obrišite krpom, dobili ste novi izgled tuša!

Žaluzine

Staru čarapu umočite u mešavinu vode i sirćeta i perite prorez po prorez.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.