OVAKO SE PRAVI SELJAČKA GIBANICA: Nijedna JOJ NIJE RAVNA zbog OVE VRSTE SIRA (RECEPT)
Gibanica, Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

za doručak

OVAKO SE PRAVI SELJAČKA GIBANICA: Nijedna JOJ NIJE RAVNA zbog OVE VRSTE SIRA (RECEPT)

ibanicu isecite makazama na kocke i poprskajte uljem

Objavljeno: 20:51h

Napravite seljačku gibanicu.

Sastojci

Potrebno je:

500 g gotovih kora za pite

6 jaja

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira

200 g kisele vode

100 g ulja

1 kesica praška za pecivo

po ukusu soli

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema

Umutiti jaja i ulje. Dodati kiselu vodu, pecivo i sir.

Staviti četiri kore u pleh, tako što ćete staviti na sva četiri zida od pleha po jednu. Kore staviti tako da vam pola kore bude van pleha. Preko poprskati uljem, pa opet staviti jednu koru preko celog pleha. Sledeće kore koje stavljate će biti po dve koje ćete nabrati uzdžno, pa fil. Tako raditi dok ne potrošite sve kore.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Kada ste završili sa korama i filom vi preklopite krajeve, koji su vam ostali da vise van pleha. Gibanicu isecite makazama na kocke i poprskajte uljem. Peći na 220 C, oko pola sata.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.