RETKO KO ZNA DA SE OVOLIKO SOLI STAVLJA U KUPUS RIBANAC: Od sada ćete ga samo OVAKO PRAVITI
Kupus ribanac, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

za zimu

RETKO KO ZNA DA SE OVOLIKO SOLI STAVLJA U KUPUS RIBANAC: Od sada ćete ga samo OVAKO PRAVITI

Njegova priprema nije komplikovana, a može da se spremi i u stanu

Objavljeno:

Zima ne može da se zamisli bez kupusa ribanca.

Postoji razni recepti, a ovaj je poseban.

Svaka domaćica mora da zapamti koliko se tačno soli stavlja.

Recept odmah zapišite i uživaćete u pravoj zimnici.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Da li možete da zamislite zimnicu bez ajvara ili kiselog kupusa? Kada je reč o kiseljenju kupusa, to je malo komplikovaniji proces i zahteva više vremena, ali zato možete da napravite kupus ribanac koji je odličan za salate i podvarak. Njegova priprema nije komplikovana, a može da se spremi i u stanu. Samo ga izrendajte i ostavite da stoji 7 dana, a nakon toga možete da jedete.

Kupus ribanac
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema: Kupus sitno izrendajte, pa jednu glavicu rendanog kupusa dodajte u posudu i posolite (2 kašike soli). Dobro rukama promešajte da se sve sjedini, pa dodajte i preostali rendani kupus i posolite (još 2 kašike).

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Opet dobro promešajte i pokrijte nekom posudom, a preko stavite i krpu. Neka odstoji par sati na sobnoj temepraturi. Kupusom punite sterilisane tegle i lepo pritisnite da pusti sav sok. Nemojte da punite tegle do kraja i pritisnite kupus da ne ispliva na površinu.

Kupus
foto: Espreso.co.rs

Ne morate da koristite samo tečnost od kupusa, možete da dodate i malo obične vode, pogotovo ako je kupus preslan. Tanjiriće poklopite tegle i ostavite na polici. Tako držite 7 dana. Nakon toga dobro zatvorite poklopcem.

Sastojci: 4 kg svežeg kupusa 4 kašike soli

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.