za zimu
RETKO KO ZNA DA SE OVOLIKO SOLI STAVLJA U KUPUS RIBANAC: Od sada ćete ga samo OVAKO PRAVITI
Njegova priprema nije komplikovana, a može da se spremi i u stanu
Zima ne može da se zamisli bez kupusa ribanca.
Postoji razni recepti, a ovaj je poseban.
Svaka domaćica mora da zapamti koliko se tačno soli stavlja.
Recept odmah zapišite i uživaćete u pravoj zimnici.
Da li možete da zamislite zimnicu bez ajvara ili kiselog kupusa? Kada je reč o kiseljenju kupusa, to je malo komplikovaniji proces i zahteva više vremena, ali zato možete da napravite kupus ribanac koji je odličan za salate i podvarak. Njegova priprema nije komplikovana, a može da se spremi i u stanu. Samo ga izrendajte i ostavite da stoji 7 dana, a nakon toga možete da jedete.
Priprema: Kupus sitno izrendajte, pa jednu glavicu rendanog kupusa dodajte u posudu i posolite (2 kašike soli). Dobro rukama promešajte da se sve sjedini, pa dodajte i preostali rendani kupus i posolite (još 2 kašike).
Opet dobro promešajte i pokrijte nekom posudom, a preko stavite i krpu. Neka odstoji par sati na sobnoj temepraturi. Kupusom punite sterilisane tegle i lepo pritisnite da pusti sav sok. Nemojte da punite tegle do kraja i pritisnite kupus da ne ispliva na površinu.
Ne morate da koristite samo tečnost od kupusa, možete da dodate i malo obične vode, pogotovo ako je kupus preslan. Tanjiriće poklopite tegle i ostavite na polici. Tako držite 7 dana. Nakon toga dobro zatvorite poklopcem.
Sastojci: 4 kg svežeg kupusa 4 kašike soli
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!