OVAKO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Trikovi koje su one koristile će vam OLAKŠATI ŽIVOT
Baka i unuka, Foto: Profimedia

proverite

OVAKO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Trikovi koje su one koristile će vam OLAKŠATI ŽIVOT

Imale su rešenje za sve

Objavljeno:

U vreme kada nije bilo hemije koja je toliko moćna da čini čuda u čišćenju i skidanju fleka, one su se dovijale na razne načine. Donosimo vam neke od proverenih trikova koje su koristile naše bake, a koji vam mogu olakšati svakodnevne obaveze.

Krompir kao lek za svrab

Stari mudri „lek“ za svrab posle ujeda insekta jeste sirovi krompir. Verovatno vam se nekada desilo da vas ujede pčela ili komarac, a nana ili baka vam kao oblog stavi sveže oguljen krompir. Isecite krompir i stavite ga na ujed i otok će veoma brzo spasti.

Komarac, Ujed, Svrab
foto: Profimedia

U zagoreli tiganj sipajte slanu vodu

Svakoj domaćici se dešava da nešto zagori, tiganj ili šerpa. Naše bake su koristile jednostavan trik da suđe opet zablista. U zagorelu šerpu ili tiganj stavite so i preko sipajte vodu, pa kuhajte 20 minuta. Nakon toga sud uobičajeno operite, a rezultat će biti čudesan.

Produžite vek laku za nokte

Hitno vam je potrban lak za nokte koji se u međuvremenu osušio. Naše mame i bake su to jednostavno rešavale. Dodavale su aceton u lak, kako bi ga razredile. Potom bi ga promućkale i bio bi spreman za upotrebu – bar za prvu pomoć.

nokti, manikir, dugi nokti
foto: Profimedia

Aspirin u vodu sa cvećem

Aspirin ne samo da pomaže kod bolova i glavobolje, već ga možete staviti u vazu s vodom u kojoj su ruže, kako bi vam one bile duže sveže i lepe.

Toplim nožem savršeno izrežite hleb

Kada sečete hleb i želite da izbegnete mrvljenje, zagrejte nož u vreloj vodi i tako isecite hleb. On se neće mrviti, a sve oko vas biće čisto.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.