KOJU OD OVIH BANANA BISTE POJELI? Tvoje zdravlje zavisi od odgovora
Banane, Foto: Printscreen

VAŽNO

KOJU OD OVIH BANANA BISTE POJELI? Tvoje zdravlje zavisi od odgovora

Antioksidansi sadržani u telu su u stanju zaštititi naše telo od raznih bolesti

Objavljeno:

Kada jedemo banane, jedan od glavnih razloga zašto to radimo je jer se nadamo da postignemo niz različitih zdravstvenih prednosti. Neki od nas jedu banane jer volimo i uživamo u ukusu.

Drugi pokušavaju zadržati visoke nivoe kalcijuma. Ovaj zdravi plod takođe vam omogućava da dobijete odgovarajuće količine vitamina, uz ostale hranjive materija koje naše telo treba. Jeste li svesni različitih boja i prednosti koje mogu pružiti vašem telu?

Svaka boja banane dolazi s vlastitim jedinstvenim prednostima. Kada se borimo da čuvamo šećer u krvi, najzelenije su ključni dio naše svakodnevne prehrane. Što je s čvrstim i žutim bananama? One su obično vrlo zdrave da ih konzumirate. Imaju sladak ukus. Telo je u stanju da ih lako svari.

Voće, Povrće, pijaca, Cene, Palilulska pijaca, Banane, Maline
foto: Aleksandra Čolić

Antioksidansi sadržani su u stanju da zaštite naše telo od raznih bolesti kada je banana potpuno žuta. Žuta banana je takođe bogata antioksidansima i izvrstan izbor za pacijente koji se bore protiv teških tumora.

Smeđe mrlje su pozitivni pokazatelji. To znači da će banana pomoći razbiti različite ćelije u telu, osobito abnormalne stanice koje mogu dovesti do bolesti raka. Banane koje su mekane i smeđe mogu izgledati kao da nemaju mnogo da ponude. Banane s ovom bojom imaju tendenciju da budu daleko slađe od njihovih lakših kolega. Iako, oni takođe dolaze sa svojim posebnim prednostima. Oni sadrže triptofan, koji je dobar u smanjenju stresa i anksioznosti. I oni su takođe bogati raznim hranjivim materijama koje pomažu zdravlje mišića i kostiju.

(Espreso/Svetla strana)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.