DOMAĆICE, SIGURNO GREŠITE: Ove stvari se nikako NE BRIŠU papirnim ubrusom, nećete verovati
Ubrus, Foto: Profimedia

SAVET

DOMAĆICE, SIGURNO GREŠITE: Ove stvari se nikako NE BRIŠU papirnim ubrusom, nećete verovati

Nisu sve površine pogodne za brisanje papirnim ubrusima

Objavljeno: 17:33h

Papirni ubrusi su poslednjih godina postali izuzetno popularni među domaćicama. Izuzetno su praktični, a nakon korištenja, samo ih bacite. Nema pranja, nema iskuvavanja prljavih krpa za brisanje.

Međutim, nisu sve površine pogodne za brisanje papirnim ubrusima, koliko god oni bili mekani. Uglavnom je reč o osetljivim površinama, poput stakla ili laka.

Mobilni telefon

Prljavi ekran mobilnog telefona obično brišemo maramicama ili ubrusima. Međutim, iako vam se čini da je ubrus mekan, nežan, on može oštetiti mobilni telefon. Izbegavajte ih, radije koristite mekane tkanine, specijalizovane za ovu vrstu površina.

Papirni ubrus, Ubrus
foto: Profimedia

Nameštaj

Nameštaj sa visokim sjajem znači da je dobro i temeljno prelakiran. E, baš taj lak se može oštetiti ako ubruse koristite suviše često. I za ovu površinu bolje je da koristite mekane, najbolje magične, krpe.

Naočare

Slična priča baš kao i sa ekranima mobilnih telefona, s tim da naočare imaju zaštitni premaz koji ćete sigurno oštetiti nepravilnim čišćenjem. Danas postoje specijalne krpice za stakla naočara, a po drogerijama imamo i maramice koje su namenje isključivo za naočare.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.