IZAŠLA BIOGRAFIJA GORICE POPOVIĆ KOJA ĆE VAS DOVESTI DO REKE SUZA: Reči od kojih ćete ZADRHTATI
Foto: Dragana Udovičić

otkrivamo

IZAŠLA BIOGRAFIJA GORICE POPOVIĆ KOJA ĆE VAS DOVESTI DO REKE SUZA: Reči od kojih ćete ZADRHTATI

U životu Gorice Popović bilo je mnogo teških trenutaka

Objavljeno: 14:22h

Gorica Popović je filmska, pozorišna i televizijska glumica iz Srbije.

Rođena je u Kragujevcu 13. 8. 1952. godine. Završila je studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu je od 1976. asistent profesora Predraga Bajčetića na predmetu "Dikcija i gluma".

Od 1982. godine Gorica Popović je stalna članica ansambla beogradskog Ateljea 212. Na filmu je debitovala ulogom novinarke u "Mirisu poljskog cveća"(1977) beogradskog reditelja Srđana Karanovića. Već za prvu veću ulogu, devojke koja sumnja u ljubav svog mladića, u "Nacionalnoj klasi" (1979) Gorana Markovića, nagrađena je na nacionalnom festivalu u Puli Zlatnom arenom.

Uporedo sa glumačkom karijerom, Gorica Popović se bavila i pevanjem. Bila je član vokalno-instrumentalnog sastava "Suncokreti".

Na festivalu u Nišu tri puta je nagrađena nagradom Carica Teodora. Prvi put za ulogu srednjevekovne srpske vlastelinke u filmu "Dorotej" Zdravka Velimirovića, drugi put za ulogu partizanke u filmu "Pad Italije" Lordana Zafranovića 1981. godine, i za ulogu TV-režiserke u filmu "U raljama života" Rajka Grlića 1984.godine.

U životu Gorice Popović bilo je mnogo teških trenutaka.

Gorica Popović
foto: Dragana Udovičić

- Imala sam gubitke u porodici, brat mi je umro... Postoje takvi trenuci kad se čoveku čini da nema izlaza, da sunce neće izaći sutra. Ali i to prođe, i to je za ljude. Otac mi je relativno mlad umro, u 69. godini, to je bio šok za nas. Bilo je iznenada, on je bio stub porodice i imao je veliku energiju. To nam je izvuklo tepih ispod nogu. Bilo je kao da je neko odvojio deo vašeg tela od vas, osakatio vas, ali šta da radimo, moramo se pomiriti s time da smo smrtni i da smo samo trenuci, mrvice u svemiru.

Osim mnogobrojnih hobija, Gorica je pronašla način da sačuva zdrav duh i ide u korak s vremenom.

- Trudim se da se ne viđam s ljudima koji imaju negativnu energiju, koji se stalno nešto žale, kukaju. Pokušavam da gledam optimistički i sa humorom na život. Mislim da je humor veoma važan, mnoge stvari treba gledati kroz tu prizmu.

Jedan od recepata da se čovek oseća dobro jeste da bude s mladima koji imaju nove ideje, dobru energiju. Imam tu sreću da se, zahvaljujući svom poslu, stalno srećem s mladim glumcima. Pre dve-tri godine smo na moju inicijativu išli na rafting na Tari. Okupila sam jednu finu, mlađu ekipu i bio je božanstven doživljaj.

Čovek ne treba mnogo da se osvrće i lije suze nad prošlim vremenima, nad mladošću, nego treba da gleda napred, pa dokle stigne.

Podsećamo,Gorica Popović je glumila i u velikom broju TV-drama i serija. Gledaoci je pamte kao sekretaricu Daru u popularnoj TV-seriji Bolji život.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.