MAĐARSKI KRALJEVSKI KOLAČ: Topi se u ustima, a 1 NEOBIČAN SASTOJAK mu daje kremast ukus (RECEPT)
Mađarski kraljevski kolač od sira, Foto: Printscreen Youtube

NJAMI

MAĐARSKI KRALJEVSKI KOLAČ: Topi se u ustima, a 1 NEOBIČAN SASTOJAK mu daje kremast ukus (RECEPT)

Neverovatno ukusan recept za kolač od sira. Napravićete ga jednostavno uz naša upustva

Objavljeno:

Isprobajte recept za savršeno kremastu poslasticu od sira koja se jednostavno sprema. Zahvaljujući punjenju od pavlake i kondenzovanog mleka ovaj kolač od sira se lako pretvara u tortu pa ga možete služiti i na nekim svečanim okupljanjima. Glazura na vrhu daje mu svečaniji izgled.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 80 g maslaca
  • 40 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 400 g svežeg sira
  • 2 jajeta
  • 50 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 100 g kondenzovanog mleka
  • 150 g slatke pavlake
  • 20 g čokolade
1 / 6 Foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Brašno pomešati sa praškom za pecivo, šećerom, solju i vanilin šećerom. Dodajte meki puter i napravite mrvičasto testo. Mikserom izmiksajte sveži sir, jaja, šećer i vanilin šećer. Dno i stranice kalupa obložite pek papirom. Stavite1/3 testa. Preko stavite polovinu fila od sira. Ponovo 1/3 testa pa druga polovina fila. I na kraju opet 1/3 testa. Pecite 40-45 minuta na 180°C. Pomešajte pavlaku i kondenzovano mleko. Topli kolač prelijte glazurom. Napravite šare od otopljene čokolade, kao što je prikazano na videu. Ostavite tortu 1 sat da se glazura na vrhu malo stabilizuje. Posle 1 sata možete da izvadite iz kalupa.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.