njami
SVEČANA SLAVSKA SALATA BOLJA OD MIMOZE: Razlikuju ih DVA SASTOJKA, u ovome je TAJNA
Obogatite slavsku trpezu još jednim receptom za svečanu salatu
Kada kažemo svečana salata obično pomislimo na mimozu ili rusku, jer su one najzastupljenije na našim trpezama. Međutim, zašto ne biste probali nešto malo drugačije i za slavu ove godine iznenadili ukućane i goste novim receptom. Izađite iz svoje zone komfora i pripremite recept koji vam donosimo u nstavku.
Sastojci:
- 3-4 kuvana krompira
- 300-350 g pilećih prsa
- 200 g kukuruza iz konzerve
- 3 kuvana jajeta
- 130 g kačkavalja
- 3 kisela krastavca
- majonez
Priprema:
Krompir i jaja najpre skuvajte. Pileća prsa isecite na kockice, kao i krastavce i krompir. Na dno činije za serviranje stavite krompir i pospite majonezom. Zatim pileća prsa, majonez, krastavci pa majonez. Potom rendana jaja, majonez, kukuruz, pa majonez. Završite rendanim kačkavaljem pa odložite u frižider na bar 2 sata. Ukrasite po želji.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!