Uz ovaj trik od 10 DINARA imaćete savršeno HRSKAVE KROMPIRE iz rerne: Ništa UKUSNIJE nećete jesti
Hrskavi krompiri, Foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

NJAMI

Uz ovaj trik od 10 DINARA imaćete savršeno HRSKAVE KROMPIRE iz rerne: Ništa UKUSNIJE nećete jesti

Pečeni krompiri s kečapom i majonezom omiljeni su prilog mesnim i ribljim jelima, ali nažalost ne ispadnu uvek savršeno hrskavo kako se nadamo.

Objavljeno:

Nekima ispadnu vodenasti, drugima se tokom pečenja raspadnu, a ima i onih koji nikako da pogode na kojoj temperaturi i koliko dugo ih je potrebno peći.

Sve što morate da znate za pripremu krompira iz rerne je da je krompire prethodno dobro začiniti i peći na najvećoj temperaturi dok ne poprime lepu zlatno-smeđu boju, ali jedan dodatak daće im posebnu hrskavost, a reč je o palenti.

Sastojci

1 kg krompira 3 pune kašike palente 1 kašika crvene paprike 1 kašika suvog začina biber prstohvat soli 2 kašike ulja grančica svežeg ruzmarina

Pripema

1. Krompire oljuštite, operite i isecite ih na deblje komade.

2. Prosušite ih krpom i prebacite u veću posudu.

3. Dodajte suvi začin, crvenu papriku, biber, so, ulje i palentu. Rukama promešajte krompire da se svi sastojci ravnomerno zalepe po njima.

4. Krompire prebacite na papirom obložen pleh i dodajte grančicu ruzmarina.

5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni između 30 minuta i sat vremena, zavisno od toga kakvu reru imate. Kada krompiri poprime lepu zlatno-smeđu koricu, spremni su za posluživanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.