OVAKO IZGLEDA ŽENA VLADIMIRA PETROVIĆA U STVARNOM ŽIVOTU: Nije ni slična MARIJI iz "Žikine dinastije" (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

JESTE LI ZNALI?

OVAKO IZGLEDA ŽENA VLADIMIRA PETROVIĆA U STVARNOM ŽIVOTU: Nije ni slična MARIJI iz "Žikine dinastije" (FOTO)

U čuvenom serijalu "Žikina dinastija" Boba ljubi Mariju, a u stvarnom životu supruga mu je najtiražniji pisac za decu i mlade Jasminka Petrović

Objavljeno: 18:10h

Vladimir Petrović se povukao iz sveta glume. Svi ga pamte kao Bobu iz popularnih filmova "Lude godine", "Kakav deda takav unuk", "Idi mi dođi mi", iz davnih osamdesetih. Može se reći da mu je "Žikina dinastija" obeležila dobar deo života.

U čuvenom serijalu "Žikina dinastija" Boba ljubi Mariju, a u stvarnom životu supruga mu je najtiražniji pisac za decu i mlade Jasminka Petrović.

A
foto: Damir Dervišagić

Ona je rođena 1960. godine u Beogradu. Studirala je španski jezik i književnost. Bavila se marketingom i novinarstvom. Bila je urednik dečje emisije na radiju. Pisala je za mnoge časopise. Učestvovala je u različitim programima koji podstiču dečju maštu i stvaralaštvo. Napisala je jedanaest knjiga za decu koje su prevedene na mnoge strane jezike. Dobila je nekoliko nagrada.

A
foto: Ana Paunković

Film "Leto kad sam naučila da letim" nastao je po istoimenom njenom romanu. Knjiga je doživela osam izdanja, kad je prvi put objavljena, bila je uvrštena u 100 najboljih knjiga za decu na svetu.

- Provodim često leta na Hvaru, gde sam upoznala mnogu decu i shvatila da ih zanima puno neobičnih tema, uglavnom o odrastanju. Ipak, ovo nije autobiografski roman - otkrila je nagrađivana spisateljica za decu i tinejdžere.

Vladimir i Jasminka imaju dvoje dece.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.