EVO KAKO DA VAM KNEDLE ZA SUPU UVEK USPEJU: Ovo je provereni recept koji domaćice koriste VEĆ GODINAMA!
Supa sa knedlama, Foto: Bakina kuhinja

NJAMI

EVO KAKO DA VAM KNEDLE ZA SUPU UVEK USPEJU: Ovo je provereni recept koji domaćice koriste VEĆ GODINAMA!

Možda će vam pomoći ako poslušate naše savete

Objavljeno:

Obožavate knedle za supu, ali niste baš majstor da ih napravite, a da se ne raspadnu?

Naime, iskusni kuvari kažu da je tajna „penastih“ knedli u tome što prvo umutite belanca, pa dodate žumanca.

Sastojci:

– dva jajeta

– dva prstohvata soli

– dve kašičice ulja

– 8 do 10 kašika griza

Priprema:

Umutite sneg od belanca, pa u njega sipajte žumanca i sve lepo sjedinite. Dodajte zatim ulje i lagano posipajte griz, najpre osam kašika, pa ukoliko je potrebno, dodajte još jednu. Otprilike treba da je smesa gustine kao vruć, kuvani puding, pa na taj način možete da utvrdite da li su vam potrebne dodatne dve kašike (uz onih osam). Posolite i ostavite da nabubri dvadesetak minuta.

Kad supa provri, umočite kašiku u nju, pa zahvatite smesu za knedle. Ne uzimajte punu kašiku, jer će knedle biti prevelike. Od poslednje dodate knedle, kuvaju se još desetak minuta.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.