Mekane POSNE URMAŠICE se TOPE U USTIMA: Napravite ih po TRADICIONALNOM RECEPTU i obogatite slavsku trpezu
Urmašice, Foto: Printscreen/YouTube/Nefis TV

NJAMI

Mekane POSNE URMAŠICE se TOPE U USTIMA: Napravite ih po TRADICIONALNOM RECEPTU i obogatite slavsku trpezu

Preukusne su, i sami ćete se uveriti.

Objavljeno:
POTREBNE NAMIRNICE:
Za testo:
- 2 dl gazirane mineralne vode
- 2 dl ulja
- 100 g pšeničnog griza
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
urmašice
foto: Printscreen
Za sirup:
- 600 g šećera
- 5 dl vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun - sok
I još je potrebno:
- 40 četvrtina oraha (za punjenje)
Priprema
Prvo napravite sirup. U šerpu stavite šećer i vodu i stavite da prokuva. Kuvajte oko 5 minuta od momenta kada provri. Dodajte vanilin šećer i limunov sok i limun isecite na kolutove i ubacite u sirup. Ostavite sa strane da se hladi.
U odgovarajuću posudu staviti mineralnu vodu, ulje, pšenični griz, brašno i na kraju prašak za pecivo. Testo prvo promešajte kašikom a onda rukama domesite da dobijete kompaktnu loptu od testa. Stavite testo u prozirnu foliju i stavite u frižider da odstoji 60 minuta.
Sada testo vadite kašikom, da bi svaka urmašica bila iste veličine, provaljajte dlanovima u lopticu, pritisnite testo viljuškom da se napravi šara, stavite četvrtinu oraha i lagano savijte krajeve prema unutra da dobijete mali valjak.
Slažite napravljene urmašice u pleh, koji ste prethodno podmazali sa malo ulja.
Zagrejte rernu na 180 C stepeni i stavite urmašice da se peku. Pecite ih dok ne porumene oko 35 minuta.
Pečene izvadite iz rerne i prelijte sirupom. Pustite da upiju sirup i samo jednom ih okrenite da bi lakše upile sirup.
Stavite da se hlade, gde će one dodatno upiti sav sirup.
Poslužite ohladjene urmašice i uživajte.
Ako volite tople sladite se istog dana, ali najbolje su kada se naprave dan ranije.
(Espreso/Snesko domacica)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.