SIPAJTE OVU SMESU U PLEH I GLEDAJTE ČUDO: Sve tvrdokorne mrlje će NESTATI
ilustracija, Foto: Profimedia

SAVET

SIPAJTE OVU SMESU U PLEH I GLEDAJTE ČUDO: Sve tvrdokorne mrlje će NESTATI

Sve što vam treba za čišćenje je nekoliko predmeta za domaćinstvo koje ćete pronaći u svojoj kuhinji

Objavljeno:

Ako uživate u spremanju poslastica i testa, morate da znate kako da očistite pleh za pečenje da bi uvek izgledao kao nov. Ovo je posebno slučaj ako je vaš nekada blistav pleh izgubio boju ili postao umrljan tokom vremena.

Slično kao što imate jednu od najboljih dasaka za sečenje, plehovi za pečenje su jedan od najčešće korišćenih predmeta u kuhinji. Zato je toliko važno da znate kako da očistite pleh na pravi način da uklonite zapečenu hranu i tvrdokornu masnoću.

Sve što vam treba za čišćenje je nekoliko predmeta za domaćinstvo koje ćete pronaći u svojoj kuhinji, što će vam uštedeti vreme i trud oko ribanja. Najbolje od svega, ne morate čak ni da trošite bogatstvo na skupe proizvode za čišćenje.

Kako očistiti pleh za pečenje sodom bikarbonom i sapunom za suđe

1. Prvo stavite pleh u sudoperu, pa ga prelijte vrelom vodom. Dodajte nekoliko kašika sode bikarbone i ostavite da odstoji oko sat vremena ili preko noći za one teške, tvrdokorne mrlje. Ovo će omogućiti hemijskoj reakciji da deluje u uklanjanju masnoće i zgrušane hrane, prema Tom Guide.com.

1 / 4 Foto: YouTube printscreen / Bito

2. Zatim ga očistite neabrazivnim sunđerom, četkom ili krpom od mikrovlakana da biste uklonili prljavštinu i ostatke. Zatim ručno operite pleh kao i obično koristeći sapun za suđe i toplu vodu.

3. Nakon što ste očistili sve tragove prljavštine ili masnoće, dobro isperite pleh toplom vodom pre nego što ga ostavite da se osuši.

Kako očistiti pleh za pečenje sodom bikarbonom i sirćetom

1. Napunite sudoperu vrelom vodom (tek toliko da prekrije pleh), pa dodajte pola šolje sode bikarbone i belog sirćeta.

Soda bikarbona
foto: Profimedia

2. Zatim stavite pleh u vodu i ostavite ga da odstoji do sat vremena ili duže u zavisnosti od toga koliko je zaprljan. Ovo će dati rastvoru vremena da prodre i pomoći će vam da lako uklonite prljavštinu, hranu ili tvrdokornu masnoću.

3. Zatim očistite pleh pomoću neabrazivnog sunđera ili krpe od mikrovlakana, uklanjajući sve tragove prljavštine ili masnoće pre ispiranja toplom vodom. Ostavite da se osuši.

SAVET: Poznato je da je soda bikarbona nežna prema tiganjima jer neće ogrebati ili promeniti boju završne obrade. Ovo se može koristiti na aluminijumu, aluminijumskom čeliku i nelepljivim pločama za pečenje.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.