genijalno
DŽEJMI OLIVER OTKRIO KAKO DA VAM ULJE NIKAD NE PRSKA IZ TIGANJA: Nikada se ne BISTE setili ovog SASTOJKA
Domaćice se trude da čim se ulje zagreje odmah spuste meso u tiganj, ali u većini slučajeva to ne znači mnogo
Svakoj osobi se desi da tokom prženja mesa, krompira, ribe, ulje prska na sve strane.
Domaćice se trude da čim se ulje zagreje odmah spuste meso u tiganj, ali u većini slučajeva to ne znači mnogo.
Profesionalni kuvar Džejmi Oliver je podelio trik koji će domaćicama biti spas. A pre njega je jedna žena podelila kako da vam se hrana ne zalepi tokom prženja.
Mnoge domaćice se često susretnu sa najgorom noćnom morom, a to je da im se hrana koju su spremale zalepi za tiganj. Onda sledi mukotrpan napor da odlepi hranu, a na kraju i temeljno pranje, jer ribanje, naravno, nije preporučljivo.
Skoro svi tiganji imaju podlogu na unutrašnjoj strani, koja sprečava lepljenje hrane u toku prženja, međutim, ta podloga se vremenom oštećuje, pa koliko god ulja da stavite, hrana se ipak nekako zalepi.
Srećom, i za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rešenje. Korisnica društvene mreže TikTok Sofi Luis je podelila trik pomoću kog efikasno rešava problem lepljenja hrane prilikom prženja.
Prema njenim rečima, prvo što treba da uradite jeste da dobro operete tiganj deterdžentom za pranje posuđa. Nakon toga ga dobro osušite, suvom pamučnom krpom da ne ostane i kap vode.
Zatim, tiganj zagrejte na jakoj vatri, a kada krene da se dimi, sklonite ga s ringle. Na dno tiganja ravnomerno rasporedite oko dve kašike soli, odnosno toliko da so prekrije dno. Tiganj vratite na zagrejanu ringlu, pa sačekajte oko jedan minut.
Zatim, ubrusom detaljno uklonite sve ostatke soli, a onda tiganj vratite na ringlu i sipajte ulje. Kada se ulje zagreje, tiganj je spreman za korišćenje i prženje hrane.
Čuveni kuvar Džejmi Oliver predlaže da sipate malo soli pre nego što se ulje zagreje, pa da tek onda počnete da pržite.
(Espreso/Stvar ukusa/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!