DŽEJMI OLIVER OTKRIO KAKO DA VAM ULJE NIKAD NE PRSKA IZ TIGANJA: Nikada se ne BISTE setili ovog SASTOJKA
Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

genijalno

DŽEJMI OLIVER OTKRIO KAKO DA VAM ULJE NIKAD NE PRSKA IZ TIGANJA: Nikada se ne BISTE setili ovog SASTOJKA

Domaćice se trude da čim se ulje zagreje odmah spuste meso u tiganj, ali u većini slučajeva to ne znači mnogo

Objavljeno: 13:40h

Svakoj osobi se desi da tokom prženja mesa, krompira, ribe, ulje prska na sve strane.

Domaćice se trude da čim se ulje zagreje odmah spuste meso u tiganj, ali u većini slučajeva to ne znači mnogo.

Profesionalni kuvar Džejmi Oliver je podelio trik koji će domaćicama biti spas. A pre njega je jedna žena podelila kako da vam se hrana ne zalepi tokom prženja.

1 / 4 Foto: Profimedia

Mnoge domaćice se često susretnu sa najgorom noćnom morom, a to je da im se hrana koju su spremale zalepi za tiganj. Onda sledi mukotrpan napor da odlepi hranu, a na kraju i temeljno pranje, jer ribanje, naravno, nije preporučljivo.

Skoro svi tiganji imaju podlogu na unutrašnjoj strani, koja sprečava lepljenje hrane u toku prženja, međutim, ta podloga se vremenom oštećuje, pa koliko god ulja da stavite, hrana se ipak nekako zalepi.

Srećom, i za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rešenje. Korisnica društvene mreže TikTok Sofi Luis je podelila trik pomoću kog efikasno rešava problem lepljenja hrane prilikom prženja.

Ulje
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Prema njenim rečima, prvo što treba da uradite jeste da dobro operete tiganj deterdžentom za pranje posuđa. Nakon toga ga dobro osušite, suvom pamučnom krpom da ne ostane i kap vode.

Zatim, tiganj zagrejte na jakoj vatri, a kada krene da se dimi, sklonite ga s ringle. Na dno tiganja ravnomerno rasporedite oko dve kašike soli, odnosno toliko da so prekrije dno. Tiganj vratite na zagrejanu ringlu, pa sačekajte oko jedan minut.

Šnicla, Meso
foto: Profimedia

Zatim, ubrusom detaljno uklonite sve ostatke soli, a onda tiganj vratite na ringlu i sipajte ulje. Kada se ulje zagreje, tiganj je spreman za korišćenje i prženje hrane.

Čuveni kuvar Džejmi Oliver predlaže da sipate malo soli pre nego što se ulje zagreje, pa da tek onda počnete da pržite.

(Espreso/Stvar ukusa/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.