RECEPT ZA STARINSKI PILAV OD KOJEG KREĆE VODA NA USTA: Dodajte mu 1 NAMIRNICU i stalno ćete ga tako JESTI
Pilav, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

za ručak

RECEPT ZA STARINSKI PILAV OD KOJEG KREĆE VODA NA USTA: Dodajte mu 1 NAMIRNICU i stalno ćete ga tako JESTI

Kada je pilav gotov, dodajte mu sitno seckan sveži peršun

Objavljeno:

Ne postoji samo jedan recept za pilav, već njih bezbroj, jer ovo jelo može da trpi razne promene i namirnice koje u njega dodajete.

Sastojci:

250 g pirinča

1 glavica crnog luka

200 g pečuraka

2 šargarepe

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

200 g belog mesa

so

biber u zrnu

začini po ukusu

peršun

ulje

Danas je Telegraf za vas pripremio za vas starinski recept za pilav, s tim što smo mu dodali i pečurke koje ga zaista obogaćuju.

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice, a šargarepu na kolutove. U šerpu nalijte toplu vodu, pa stavite meso i šargarepu da se kuvaju.

Pilav
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu.

U dublji zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte sitno seckan crni luk i pečurke. Kada luk postane staklast, dodajte i pirinač.

Stavite piletinu i šargarepu u pirinač i pečurke i začinite po ukusu.

Podmažite pleh, pa sipajte pirinač sa mesom i šargarepom.

Pilav
foto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Pilav pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Kada je pilav gotov, dodajte mu sitno seckan sveži peršun.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.