VERUJE SE DA OVA BILJKA PRIVLAČI BOGATSTVO U DOM: Pročitajte savete koji će vam PROMENITI ŽIVOT!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Crazy Plant Guy

u skladu sa feng šuijem

VERUJE SE DA OVA BILJKA PRIVLAČI BOGATSTVO U DOM: Pročitajte savete koji će vam PROMENITI ŽIVOT!

Ulaz u kući ili stan mnogo toga otkriva o ljudima koji unutra žive

Objavljeno:

Feng šui principi glase – ulaz treba da bude privlačan, ulazna vrata uvek čista i prostor pred njima uredan bez obzira na to da li je reč o stanu ili porodičnoj kući.

Ulaz u kući ili stan mnogo toga otkriva o ljudima koji unutra žive.

Zbog toga feng shui stručnjaci savetuju da prestanete da blokirate ovo područje koje je i najbitnije za propuštanje dobre energije u kuću, a tu grešku upravo prave mnogi.

Naime, prostor pred ulaznim vratima ljudi doživljavaju kao nešto što ne pripada njihovom stanu. Tako se često u hodnik izbacuju stare stvari koje im više ne služe ali "mogu zatrebati"

Često pred ulaznim vratima stoje razne stare cipele, islužene papuče. Ako ih i dalje koristite, neka stoje u vašem cipelarniku u predsoblju. Ako ih ne koristite, poklonite ih ili bacite. Ima čak i domaćica koje se libe da pred vratima drže kese sa smećem sve dok se, posle nekoliko sati, neko od ukućana ne reši da krene nekuda pa „usput“ baci i đubre.

Ako možete da birate boju ulaznih vrata, obično se preporučuje crvena koja baš i nije tako bliska našoj tradiciji. Međutim, drevni spisi otkrivaju da je i zelena veoma poželjna, a najjednostavniji je savet da se odlučite za svetlu boju drveta ili bledozlatne nijanse poput hrastovog ili borovog furnira.

1 / 1 Foto: Profimedia

Ono što svi možemo da uradimo, bez obzira na boju vrata ili položaj u odnosu na strane sveta, jeste da ulazna vrata osvetlimo i zato pazite da sijalica uvek radi. Uložite nešto novca u dodatnu lampu ako ste u zabačenom delu stepeništa.

Bogatstvo privlači i visoka, elegantna zelena biljka postavljena uz ulazna vrata, bilo sa spoljne bilo sa unutrašnje strane. Ako imate kuću, potrudite se da od kapije do ulaza biljke i travnjaci budu uredni i negovani. Staza bi, po idealnim pravilima, trebalo da bude blago krivudava, a ne kao "prosečena lenjirom".

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.