SVET IZLUDELA MORO ČORBA, ALI NE ZBOG NAZIVA: Ima JEDAN JEDINI sastojak, a pomaže kod ODVRATNE NUSPOJAVE
Foto: Printscreen

paŽnja

SVET IZLUDELA MORO ČORBA, ALI NE ZBOG NAZIVA: Ima JEDAN JEDINI sastojak, a pomaže kod ODVRATNE NUSPOJAVE

Davati čorbu u manjim količinama osobi koju muči proliv. Doktor Moro je preporučivao i dijetu na bazi jabuka ljudima sa prolivom i drugim stomačnim tegobama

Objavljeno:

Čorba od šargarepa koju je smislio dr Moro pomaže kod proliva kod beba, ali i odrasli treba da primene njegove savete i dijetu kad god imaju stomačne tegobe.

Danas je ova "čarobna" supica od pasirane šargarepe poznata kao "Moro čorba", a pravi se veoma jednostavno. Potrebno je pola kilograma šargarepe, koju treba oljuštiti i iseckati pa nasuti litar vode i malo soli i kuvati na tihoj vatri oko sat i po. Šargarepu zatim treba dobro ispasirati štapnim mikserom i doliti vode koliko je uvrilo, tako da opet ostane litar čorbe.

Davati čorbu u manjim količinama osobi koju muči proliv. Doktor Moro je preporučivao i dijetu na bazi jabuka ljudima sa prolivom i drugim stomačnim tegobama.

Neophodno je da se jabuka oljušti a zatim narenda, pa se polako jede kao užina. Ne treba dodavati šećer i važno je da se svaki put priprema nova količina, a ne da se izrendana jabuka ostavlja da stoji.

Zanimljivo je da su nalazi dr Moroa potvrđeni eksperimentima i na početku 21. veka i da njegovu dijetu lekari preporučuju i dan-danas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.