OVAKO HRVATI SPREMAJU GULAŠ: Bez ovog POVRĆA ne mogu da GA ZAMISLE, recept će vas RASPAMETITI
Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

preukusno

OVAKO HRVATI SPREMAJU GULAŠ: Bez ovog POVRĆA ne mogu da GA ZAMISLE, recept će vas RASPAMETITI

Kad jelo bude gotovo, polako dodajemo sos od pavlake u gulaš dok se ne zgusne

Objavljeno: 13:45h

Gulaš na hrvatski način.

POTREBNI SASTOJCI

ulje - 3 - 4 supene kašike

crni luk - 4 glavice

svinjsko meso - 1 kg

biber - 1 kašičica

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

kiseli kupus - 500 g

so

biber

kumin

pavlaka za kuvanje - 1 šolja

brašno - 1 supena kašika

Zagrejte ulje i dodajte iseckani luk. Dinstajte malo i dodajte meso, isečeno na kockice. Kuvajte dok meso ne dobije zlatnu boju.

Nakon toga dodajte alevu papriku i vodu, koliko da oblije meso do pola.

Ostavite da vri na tihoj vatri oko 10 minuta.

Romslki gulaš, Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Nakon toga stavite isečen kiseli kupus, so, biber i kumin.

Stavite poklopac i ostavljamo da se kuva na tihoj vatri dok meso potpuno ne omekša.

Za to vreme umutite pavlaku i brašno u 3/4 šolje vode.

Kad jelo bude gotovo, polako dodajjte sos od pavlake u gulaš dok se ne zgusne.

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.