POTAŽ OD BUNDEVE KOJI SE SPREMA BAŠ BRZO: Pravo jesenje jelo koje ćete obožavati
Potaž od bundeve, Foto: Profimedia

UKUSNO !

POTAŽ OD BUNDEVE KOJI SE SPREMA BAŠ BRZO: Pravo jesenje jelo koje ćete obožavati

Za vas smo pripremili recept za ukusan potaž koji nećete moći da prestanete da jedete

Objavljeno:

Bundeva je sinonim za jesen. Nekada su je bake i deke sekli na deblje kriške, pa su ih stavljali u peć, a za rezultat bi dobili ukus kom ne mogu da pariraju ni kupovni slatkiši.

Slatka, mirisna i kremasta, baš takva je bundeva.

Pored ovog načina pripreme, domaćice bundevu koriste i za pite i mnoga druga jela, ali i za potaže.

Za vas smo pripremili recept za ukusan potaž koji nećete moći da prestanete da jedete.

Sastojci:

500 g bundeve

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 šargarepa

dva dl neutralne pavlake

so

biber

ulje

semenke bundeve za dekoraciju

1 / 4 Foto: Profimedia

Priprema:

Bundevu očistite od semenki, pa je isecite na komade i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Šargarepu, crni i beli luk iseckajte sitno. Crni luk propržite na malo ulja, a onda dodajte beli luk i šargarepu, pa sve dinstajte zajedno.

Pečenu bundevu odvojte od kore, pa samo unutrašnjost stavite zajedno sa lukom i šargarepom. Nalijte vodu tako da povrće ogrezne.

Štapnim mikserom ispasirajte povrće da dobijete gustu masu.

Dodajte neutralnu pavlaku, so i biber, pa sve zajedno kuvajte još pet minuta.

Kada je potaž gotov, dodajte mu i sitno seckane semenke bundeve.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.