RETKO KOJI SRBIN ZNA DA SE PEČENO PILE SAMO OVAKO PUNI: Postoji i dobar RAZLOG za to! (RECEPT)
Pile, Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/SISI JEMIMAH'S RECIPES

ukusno

RETKO KOJI SRBIN ZNA DA SE PEČENO PILE SAMO OVAKO PUNI: Postoji i dobar RAZLOG za to! (RECEPT)

Obavezno probajte ovaj recept za pile punjeno slaninom!

Objavljeno:

Glavna zvezda vaše praznične trpeze, pile spremljeno tako da mu ni najizbirljiviji gurmani neće odoleti. Slanina u kombinaciji sa sirom i povrćem. Naravno, za ovakav specijalitet ni ne morate da imate poseban povod.

Spremite ga za dane praznika uz domaću pogaču i toplo predjelo!

Sastojci:

1 pile

120 g slanine

1 glavica crnog luka

2 korena peršuna

4 šargarepe

4 paprike

1 kriška hleba

150 g trapista

so

začin C

mleveni beli biber

Priprema:

Iseckati slaninu na kockice, propržiti je da bude reš. Dodati iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Zatim, dodati na kockice isečen koren peršuna i šargarepu. Pržiti par minuta, pa dodati paprike isečene na kockice. Posoliti i pržiti dok paprike ne omekšaju. Dodati sitno iskidanu sredinu hleba i mešati. Skloniti sa vatre, pa dodati sir isečen na kockice, začin C po ukusu i beli biber. Pile posoliti, posuti začinom C i puniti pripremljenom smesom.

Zašiti ga i staviti u pleh u koji je prethodno dodato malo ulja i 1 dl vode. Pokriti folijom, pa peći na 170 C otprilike sat i po. Zatim, skinuti foliju, pa peći još 15-20 minuta.

1 / 2 Foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.